EXIT promo party dešavanja…

8 min. za čitanje

Exit_Promo Party_28-6-2013

Tako će se u petak 28.6.13 sa početkom u 20h u caffe Checkpoint održati nastup Fallout ekipe koja će uz zvuke dobrog neuro-funka i dub-stepa dobro zagrijati sve pristune.

U nedjelju 30.6.13 u caffe Urban Beatz će nastupiti DJ Funk Efemdzemov i prezentirati FMJAM ekipu čiji ogranak Baga Sound nastupa na ovogodišnjem EXIT-u i to na poplarnom i opštenom Reggae stage-u.

Dođite i osjetite barem dijelić EXIT atmosfere !!!

HNS_stage

Love for the underground – Happynovisad stage

Svih ovih godina dižemo ljestvicu i premosimo viziju alternativne zabave. Program Happy Novi Sad bine (popularnog HNS-a) predstavlja izvođače koji upravo ispituju granice kreativnosti. Bez kompromisa se predstavljaju najnapredniji stilovi elektronske alternativne muzike u 2013.

Prvo veče festivala rezervisano je za jednu od vodećih svjetskih underground izdavačkih kuća, legendarni holandski Clone, iza koje stoji DJ Serge. Osnovana još 1993. godine, ova etiketa je ubrzo zaokupila pažnju javnosti zahvaljujući svom svježem pristupu klasičnim zvukovima Chicago house-a, Detroit tehna, elektra, diska i italo-diska. Boje Clone-a braniće Gerd, Alden Tyrell i Dexter.

U subotu, 13-og jula, na Happynovisad bini će ispred klupskog brenda koji jeste Leisure System nastupiti Dopplereffekt, Ikonika i Visionist. Leisure System već godinama unazad naziva kultni berlinski klub Berghain svojim domom. Ovaj pokret je za izuzetno kratko vrijeme prerastao standardne okvire klupske večeri, putovao cijelom Evropom od Moskve preko Haga do Londona i 2011-te oformio i izdavačku kuću sa izuzetno kvalitetnim programom.

Posljednje večeri festivala, Happynovisad bina će ugostiti Om Unit-a, Dawn Day Night i dBridge-a koji obilježava deseti rođendan svoje čuvene etikete Exit Records koja se rodila kao plod dugogodišnje ljubavi Darren-a White-a aka dBridge-a prema muzici. Od svog nastanka 2003. godine, Exit Records je postao vodilja u naprednoj elektronskoj muzici i podigao standarde kako u produkciji tako i prezentovanju materijala. Ove godine se očekuje širok spektar izdanja koja će na najbolji mogući način obilježiti ovaj jubilej.

Gerd 
Iza alijasa Amplified Orchestra, NY Stomp, Geeeman, Automator, B.S.O. Research, Gerd, Glisten Syndicate, D'Argento, Literon, Metro Dade, Replica, Sensurreal, Devotar, Literon stoji samo jedan čovjek – Gert-Jan Bijl, izuzetno talentovani i neumorni holandski DJ i producent. Svojom šarenolikošću i iskustvom u radu, kako u DJ i live setovima, originalnom produkcijom i remiksovanjem, dostigao je status jednog od najtraženijih berlinskih imena.

Alden Tyrell 
Prikriveni heroj holandske scene. Već više od deset godina stvara žanrovski širok opus svega od elektra preko itala do tehna, mada mu je u posljednje vrijeme pažnja fokusirana na Chicago house. Pored nadprosječnog znanja iz oblasti produkcije, Tyrell je i mag za masterovanje, pa kad ne puni podijume širom Evrope, petlja svoje prste u skoro svako Clone-ovo izdanje.

Dexter 
Sa više od deset godina iskustva sa live i DJ nastupima, praktično ne postoji mjesto u Evropi gdje Dexter nije svirao. Dexter govori samo kad ima nešto da kaže, a kad Dexter ima nešto da kaže, svijet sluša.

Dopplereffekt 
Ovaj misteriozni dvojac iz Detroita je tokom godina napustio svoje elektro početke da bi se zadržao na eksperimentalnijem zvuku prepunom sintisajzera. Iako identitet članova ovog sastava nije potvrđen, osnova benda je Gerald Donald, nekima poznatiji iz sastava Drexciya sa James Stinsonom. Ceo audio-vizuelni doživljaj koji Dopplereffekt pruža se može naći kako na umjetničkoj izložbi sa sjedištima, tako i u klubu i festivalskim binama. Fanove će obradovati činjenica da nas ovog ljeta poslije čak šest godina čeka novo izdanje.

Ikonika 
Ikonika je jedna od najtalentovanijih producentkinja svoje generacije. Njen debi ”Please” iz 2008-me, najavio je njen napredan, izuzetno melodičan i pomalo uvrnut pogled na britansku underground dance muziku. Nakon više izdanja za Planet Mu i Hyperdub, dvije godine poslije prvijenca Ikonika izdaje ”Contact, Love, Want, Have”, album koji je zahvaljujući nevjerovatnim kritikama, dospio među najbolje albume 2010-te.

Visionist 
Ovaj producent iz južnog Londona je privukao pažnju javnosti sa trakama ”Come In” i ”Mr. 67” nakon što ga je podržao DJ Oneman. Od onda je izbacio više izdanja za etikete kao što su Keysound Recordings, Signal Life i 92 Points.

dBridge 
Darren White aka dBridge, producent veteran, jedan je od najiskusnijih drum & bass izvođača današnjice. Njegove transformacije i evolucija obilježile su nevjerovatnu količinu dostignuća. Tokom dugog niza godina svoje uticajne karijere, dBridge je bio dio nekih od najuzbudljivijih kolaboracija koje je drum & bass ikada vidio, od Future Forces, preko Bad Company-a do najskorijeg, Club Autonomic.

Om Unit
Om Unit je izgradio reputaciju kao jedan najzanimljivijih i najkonzistentnijih izvođača u svijetu elektronike. Polaznik Red Bull Music Academy-a iz 2011-te i vlasnik etikete Cosmic Bridge, Om Unit ja za nevjerovatno kratko vreme postao jedan od vodećih inovatora u elektronskoj muzici i dao primjer koliko ista umije da bude raznovsrna i neopterećena granicama žanrova.
Dawn Day Night
Da li je to jungle? Da li je to juke? Ili možda trap? Jedna stvar je sigurna, a to je da Dawn Day Night-ova muzika tjera sve djevojke na ples.

EXIT kamp

EXIT KAMP INFORMACIJE

Lokacija ovogodišnjeg EXIT kampa biće kod otvorenih bazena SPENS-a. Kapije ovogodišnjeg kampa  će biti otvorene od 8. jula i dočekaće posjetioce iz 60 različitih zemalja svijeta.

Kamp je smještne na samo 5 minuta od centra grada i keja, blizu plaže Štrand i na svega 15 minuta od tvrđave.

Lokacija EXIT Kamp-a

Kao i svake godine, kamp će pored tvrđave biti jedno od najomiljenijih i najzabavnijih mjesta u gradu, propraćeno muzičkim sadržajima. Ono što je zanimljivo je da se EXIT kamp rado posjećuje samo kako bi osjetila neobična i energična atmosferu tokom festivala.

Sve dodatne informacije i detalje o EXIT kampu svi zainteresovani moći će da pronađu na zvaničnom sajtu festivala.

www.exitfest.org

Ako planirate da ove godine posjetite EXIT na jedan ili pet dana savjetujemo vam da požurite, jer se usljed ograničenog broja karata i zbog do sada nezapamćenog  interesovanja publike, očekuje da i novi kontigent ulaznica bude brzo rasprodat!

Petodnevne ulaznice za Exit još uvijek su dostupne po promotivnoj cijeni od 115 KM sve do 1. jula do ponoći. Nakon ove cijene, od 2. jula, ulaznica će iznositi 145 KM sve do 6. jula do ponoći. Od 7. jula se ulaznice mogu kupiti samo u Novom Sadu.

Trenutna promotivna cijena jednodnevnih ulaznica od 51 KM trajaće do 1. jula, do ponoći, a već od 2. jula cijna za jedan dan na festivalu iznosiće 61 KM. Tokom trajanja festivala, cijena jednodnevnih ulaznica će biti skuplja, tako da je promotivni period prodaje idealna prilika za sve one kojima je EXIT najljepši ljetni period da dođu do svoje karte na najlakši način.

Sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu ovlaštenog EXIT promotera za BiH www.tuzlalive.org i samom sajtu EXIT Festivala www.exitfest.org.

U naredne 2 nedjelje, EXIT će objaviti sve bine na festivalu, tako da pratite i osluškujte, među njima se krije baš ono što čekate!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner