Naručio PlayStation 3, a dobio krompir

3 min. za čitanje

prevara3_mat_020514Mrzim bijeli krumpir, našalio se na svoj račun Danijel Prosenik (41) iz Stubičkih Toplica, Hrvatska. Ali nije mu do smijeha. Ostao je bez 1111 kuna (300KM).

Danijel je sinu (7) htio kupiti Playstation 3. Našao ga je povoljno na oglasniku za 1000 kuna. Nazvao je broj i dogovorio se s muškarcem da mu PlayStation 3 s joystickom pošalje poštom. Paket će platiti pri preuzimanju. No umjesto konzole, u paketu je bio – krompir, 3045 grama.

– Nisam nimalo posumnjao kad smo se dogovarali. Često kupujem tako i šaljem drugima, ništa mi nije bilo sumnjivo. Još me je sutradan nazvao da je paket predao na pošti – govori Danijel. S prevarantom se posljednji put čuo taj dan kad mu je poslao paket, 27. aprila Predao ga je u pošti u Murskom Središću, a na Danijelovu adresu je stigao dan poslije, 28. aprila.

– Mami sam ostavio 1100 kuna, toliko je otprilike trebalo platiti preuzimanje i dostavu. Taj dan nisam bio kod kuće pa je mama od poštara preuzela pošiljku, a još mi i nadoplatila 11 kuna. Kako sam kasno navečer došao kući, paket nisam ni otvarao, tek ujutro 29. Kad imam što vidjeti, krompir u vrećici. Gledam i ne vjerujem. Odmah sam uzeo taj paket i odjurio na poštu kako bih pokušao zaustaviti isplatu novca – kaže Danijel koji je, kao i danas, jako ljut.

Isplatu novca nije mogao zaustaviti

Na pošti u Stubičkim Toplicama napravili su zapisnik, ali isplatu novca, kaže Danijel, nisu mogli zaustaviti. Rekli su mu da im zakon to ne dopušta. Poslali su ga u policiju.

– Napravili su zapisnik, rekli da su to dužni, ali da prevaranta moram goniti privatnom tužbom. Iako sam im dao ime, prezime i adresu, oni su u prijavi napisali nepoznati počinitelj. Izdali su mi potvrdu koja mi je trebala za poštu i naplatili mi to 20 kuna (5KM) – ironično se smije Danijel.

S policijskom potvrdom vratio se u poštu, no novac je proslijeđen i isplaćen prevarantu koji se predstavio kao D. B. s adresom u Murskom Središću. Na tu je adresu poštar i dostavio 1000 kuna.

– Preostaje mi samo privatna tužba jer policija podnosi prijavu samo za štetu veću od 2000 kuna (540KM). Neću odustati, možda će tužba pomoći da se prevaranta strpa iza rešetaka. A onda ću mu odnijeti krompir u zatvor – odlučan je.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments