Kompanija u kojoj radnici ne moraju raditi

2 min. za čitanje

neradnikFrancuska kompanija National Power Packs, koja slaže baterije na punjenje, već pola godine redovito plaća svojim zaposlenicima da ne rade apsolutno ništa

Od lipnja ove godine pet zaposlenika podružnice National Power Packsa iz Pontarliera u istočnoj Francuskoj dobilo je obavijest od šefa da se cijeli pogon seli u Rotterdam u Nizozemsku i da se obustavlja proizvodnja.

No, osim obavijesti i prestanka rada, ništa se drugo nije dogodilo. Strojevi su ostali na svom mjestu, nitko nije dobio otkaz, a plaće stižu redovito.

Zaposlenica Carmen Girard priznaje da kako joj dan uglavnom protječe u gubljenju vremena:

“Prvo provjerim poštu i e-mail, zatim gledamo televiziju, igramo Scrabble, Rubikovu kocku ili Sudoku.”

“Trenutačno radim u fantomskoj kompaniji, u 440 metara kvadratnih koji se ne upotrebljavaju.”

Osim par mailova od šefa koji ih je obavijestio da firma seli u Nizozemsku, on ne daje znakove života i ne odgovara na pozive.

Radnici su u čudu kontaktirali predstavnike sindikata kako bi saznali koji je njihov pravni status, a dobili su odgovor da ako počnu tražiti novi posao da će se to smatrati kao da su dali otkaz i time izgubiti pravo na eventualne otpremnine.

Iako Girard priznaje da bi situacija mogla biti bolja, zapravo što svi žele da se problem riješi što prije jer nitko ne želi ostati u firmi koja nema budućnosti.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar