fbpx

Johnny Štulić se vratio! Poslušajte nove pjesme

1 min. za čitanje
Johnny Stulic

Prije izvjesnog vremena na YouTubeu objavljene su pjesme “Emina”, “Što te nema”, “Danka”, “Pusti da ti leut svira”, “Ramo, Ramo” i “Stojanke, bela Vranjanke” u izvedbi vječitog buntovnika, legendarnog muzičara i pjesnika koji 15 godina živi povučenim životom u Holandiji, gdje se nastanio 1991. godine. Johnny Štulić još nije javno komentarisao objavljivanje pjesama.

Dado Topić, čovjek čija je grupa “Time” povela “Azru” na prvu turneju, kazao je za Press da ga, kao kolegu, raduje ako je Johnny ponovo počeo da snima.

“On je dugo zavaravao, prvo sebe, a onda i druge, da ga muzika više ne zanima. Meni se čini da je iz svih tih izjava proizlazilo upravo suprotno – da ga boli što nije na sceni. Johnny nije veliki pjevač, ali u glasu ima primjesu nečega što nije patetika, ali što daje notu humanosti svemu što izgovori. Brine me što već dugo ne služi svojoj sudbini, jer je on na ovaj svijet poslan da ljudima nešto kaže. Johnny jeste ponosan, dostojanstven, ali je izuzetan čovek i ubjeđen sam da ćemo ga vidjeti na koncertima na cijelom prostoru bivše Jugoslavije. Samo je pitanje kada”, istakao je Topić.

Uživajte u pjesmama.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Štulić je zakon.Pozdrav Šišku 1 i Šišku 2.

Pozdrav fotonu 😀

cisto sumnjam da ce se Johnny vratit, ja msm da je ovo snimano nekad prije dok je snimao u studiu, to su vjerovanto pjesme koje nisu nikad uspjeli objavit..