Helikopterom po mladu – mlada plaćena 41.000KM

3 min. za čitanje

kalesijaU nedjelju je u Kalesiji upriličena svadba kakvu Kalesija nije zapamtila.
Omer Mršić, Rom, rođen u Starom Selu kod Kalesije, koji živi i radi u Americi, oženio je 17-ogodišnjeg sina Aleksandra. Nevjesta je Nihada Alić (18), koja je također rođena u Starom Selu, ali je sa svojima živjela u Živinicama. Veseli otac Omer nije žalio para. Po nevjestu u Živinice je išao helikopter, kojeg je angažovao od firme Kopeks Sarajlić. Samo za usluge helikoptera plaćeno je oko 2.500KM.

Mladence Aleksandra i Nihadu helikopter je spustio tačno na centar igrališta Gradskog stadiona u Kalesiji na kojem se u tom trenutku igrala prijateljska utakmica između FK Bosna i FK Gornji Rainci. Tribine su bile ispunjene skoro do posljednjeg mjesta. Dabome, skoro svi su došli zbog svadbe, a ne zbog utakmice. Utakmica je zbog dolaska mladenaca na trenutak zaustavljena. Na stadion su došle i svatovske limuzine, među njima i dugi bijeli automobil.

Od helikoptera do automobila kojim se mladenci odvezeni na Olanovicu, romsko naselje gdje je Omer Mršić napravio kuću, bio je zastrt crvenih tepih. Po izlasku iz helikoptera mladence su sa buketom cvijeća dočekali mladi Romi, članovi pionirskog tima FK Bosna. Uručivši cvijeće, mladncima su poželjeli sretan brak, dug život, dosta djece i da im djeca budu dobri fudbaleri.

Mlada plaćena 41.000KM

Saznali smo da je Omer Mršić, otac mladoženjin, za svadbu potrošio oko 150.000KM. Samo za nevjestu svekar je platio 41.000KM.

– Na sto sam bio stavio 51.000 KM, ali je domaćin vratio 10 hiljada tako da je mlada plaćena 41.000 KM. Jesam se isprznio, osim auta, ključeva od auta i kutije cigara u džepu, više ništa nemam, ali, halal bilo, ne žalim, ženim sina jedinca, govorio nam je Omer Mršić.

Svadbeno veselje je kasnije nastavljeno u hotelu „Tuzla“. Nakon medenog mjeseca, kad za mladu budu sređeni papiri, Aleksandar i Nihada će za Ameriku.

Za FK Bosna samo 210 maraka

Članovi Uprave FK Bosna nisu željeli naplatiti korištenje stadiona za spuštanje helikoptera sa mladencima, već su računali da će svatovi samo od sebe dati nešto za klub i za romsku djecu koju treniraju u FK Bosna. Međutim, „kanulo“ im je svega 210 maraka pa u FK Bosna nisu krili razočarenje.

– Kad su već potrošili tolike pare, mogli su nešto i za klub dati. Ovdje kod nas je trenirao i Sabit Alimanović koji danas igra u hrvatskom prvoligašu Zadru. Među dječacima koji su mladencima uručili cvijeće bio je i Miralem Ramić (9), iz Olanovice, jedan od najtalentiranijih mladih igrača u BiH, koji kod nas trenira sa desetak druge romske djece, kazao nam je jedan član Uprave FK Bosna.

(Kalesija online)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ihaaa, opleti. roljaj zilha zutra ce predujam.
ma oni znaju kako se to radi. garant je i tuzlacima leglo u njihovom hotelu!

Mene bi moji dali i za manje!

malena koliko ti kostas da ja tebe kupim

kalesija-zivinice..svaki komentar je nepotreban i suvisan..samo im fali midina RTV

adbanner