Džekson se predozirao

2 min. za čitanje

jacksonToksikološki nalazi prve, a potom i druge, privatne autopsije, pokazali su da je kralj popa Majkl Džekson preminuo od prevelike doze lijekova.

Brojni ubodi od injekcija po tijelu i izveštaji policije o lijeku “propofol” koji je pjevač ilegalno nabavljao koristeći brojne pseudonime, ali i uz pomoć pojedinih medicinskih radnika, konačno su potvrđeni i dugoočekivanim toksikološkim nalazima.

Iako je vijest o razlogu zbog kojeg je Džekson (50) preminuo i dalje nezvanična, pojedini američki mediji saznaju da su patološki nalazi losanđeleskog mrtvozornika pokazali su da je, Džekson preminuo od prekomerne doze lijeka koji se tretira kao strogo kontrolisana supstanca koja se upotrebljava isključivo u bolnicama i koristi za anesteziju.

Istražitelji koji rade na slučaju kompletan izvještaj o uzrocima smrti kralja popa, saopštiće sljedeće nedjelje, kako ne bi ometali kriminalnu istragu policije Los Anđelesa koja je i dalje u toku.

Istovremeno, američki federalni agenti za borbu protiv narkotika pretresli su u srijedu kliniku ljekara Majkla Džeksona Konrada Marija u Hjustonu, javile su svjetske agencije.

Marijev advokat izjavio je da je policija tražila dokaze o ubistvu iz nehata. Pretres je trajao dva i po sata.

“Policija je dozvolom za pretres ovlaštena da traga i oduzme predmete, uključujući dokumenta, koji su mogući dokaz ubistva iz nehata”, naveo je u saopštenju advokat Ed Černof.

Policajci su odnijeli “21 dokumenat i kopiju hard diska jednog od računara u (Marijevoj) kancelariji”, naveo je Černof.

Mari je bio Džeksonov lični ljekar i bio je kraj njega kada je umro. Mari, koji živi u Las Vegasu, a ima dozvolu za rad u Kaliforniji, Nevadi i Teksasu, ranije je ispitivan u policiji, ali do sada nije smatran osumnjičenim za pjevačevu smrt.

Pretres njegove klinike obavljen je na zahtjev losanđeleske policije koja vodi istragu o iznenadnoj smrti Majkla Džeksona, koji je umro 25. juna.

Pjevačeva porodica optužila je ljekare da su prouzrokovali Džeksonovu smrt prepisujući mu lijekove od kojih je bio zavistan. Njegov otac Džo izjavio je početkom jula da je njegov sin “žrtva ubistva”.

(agencije)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner