Čika Obama, recite mi…

1 min. za čitanje

malinovinarJedanaestogodišnji Dejmon Viver, kako javlja AP, ima na YouTube objavljen intervju u kome Obamu pita kako treba finansirati obrazovanje.

Dječak iz Floride, koji je prošle godine bio senzacija na Internetu tokom kampanje za predsjedničke izbore u SAD, konačno je objavio intervju s predsjednikom Barakom Obamom.

Jedanaestogodišnji Dejmon Viver, kako javlja AP, ima na YouTube objavljen intervju u kome Obamu pita kako treba finansirati obrazovanje, kako roditelji mogu poboljšati obrazovanje djece i da li predsjednik može pomoći da školske užine budu bolje.

Dječak je još prošle godine pokušao da dobije taj intervju. Zato je i otišao u Vašington na Obaminu inauguraciju, ali tada nije mogao da prođe barijeru birokrata i bezbjednjaka.

Viver već ima stipendiju za državni univerzitet u Albaniju, Džordžija, a pročuo se prošle godine kad je intervjuisao potpredsjednika Džoa Bajdena.

Završavajući taj intervju, mališa je rekao: “Senator Bajden je sada moj kućni momak”. Taj termin na floridskom slengu znači “prijatelj”.

Sada je, naravno, i predsjednika pitao hoće li da bude njegov “kućni momak”. I Obama je odgovorio: “Apsolutno”.

(Novosti.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner