fbpx

Svečano otvoren 17. Međunarodni sajam turizma i ekologije “List” (FOTO)

2 min. za čitanje

Međunarodni sajam turizma i ekologije List danas je otvoren u Lukavcu, a na svom 17. izdanju okupio je 162 izlagača iz 11 zemalja svijeta. Posebnu pažnju posjetitelja privukao je Festival hrane i pića s bogatom ponudom tradicionalnih bosanskih jela.

Pored promocije turističkih potencijala Bosne i Hercegovine i zemalja regiona u okviru trodnevnog sajma List bit će predstavljeno i stanje u oblasti ekologije, kao i načini za njegovo unapređenje.

“Ponosni smo što smo ove godine uspjeli dovesti 162 izlagača iz 11 zemalja, a smatramo da je ovaj sajam izuzetno važan za Lukavac, Tuzlanski kanton i BiH. Da nije tako, ne bismo uspjeli ovu manifestaiju držati na ovako visokom nivou. Drago mi je i izuzetno smo ponosni kada ljudi govore o kvalitetu ovog sajma”, rekao je direktor lukavačkog sajma List Izet Nuhanović.

Sajam List se realizira na zoni kulturnog i sportsko-rekreacionog središta Lukavca površine od 4.500 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog prostora.

Ove godine ga obogaćuje i raznolik prateći program kao što su takmičenja turističko-ugostiteljskih škola, okrugli stolovi i prezentacije, a svi gosti će imati priliku uživati i u igranju golfa.

Sastavni dio Lista je i Festival hrane i pića, a vrijedne bosanskohercegovačke žene pripremile su različite vrste slatkih i slanih jela. Tradicionalna bosanska kuhinja izuzetno je specifična, a način pripreme jela zavisi od toga u kojem dijelu naše zemlje domaćice žive.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U najzagadjenijem gradu u Evropi organizirati sajam ekologije i turizma to nigdje nema trositi 100 000 maraka na sajam a Lukavac ima toliko ekoloskih problema gdje bi se te pare mogle iskoristiti . Nekada poslije rata je jos u Lukavcu bilo jos cisto i bilo je cisto Modracko jezero cisto sto danas nije i taj gikil unisti ekoloski sistem na Lukavackoj opcini

Turizam i ekologija u Lukavcu, pa jeli moguce izvaliti veci oksimoron?

Sve je ovo super i dobro organizovano kao i svake godine. Sve cestitke za sve organizatore sajma.