“Pod zastavom Općine”: Bajram sa narkomanom, alkoholičarom i robijašem

7. Septembra 2009.
4 min. za čitanje

grb opcine lukavacJučer je na području lukavačke općine počela promotivna kampanja i najava obilježavanja ramazanskog Bajrama, najvećeg praznika u muslimana. Centralna manifestacija obilježavanja ovog  velikog praznika bit će održana u koncertnoj Areni na jezeru Modrac. Generalni pokrovitelj manifestacije je Općina Lukavac koja je za ovu i slične kulturne manifestacije kojima smo mogli svjedočiti tokom cijelog ljeta, iz budžeta izdvojila 14 hiljada konvertibilnih maraka. Promotivna kampanja i promocija centralne manifestacije započela je ukrašavanjem grada hiljadama plakata na fasadama, izlozima,trafo-stanicama i ostalim mjestima pogodnim za plakatiranje, što u cjelosti razbija monotoniju koju nad, prema riječima Načelnika općine ,”najljepšim gradom na svijetu” stvaraju dim i prašina iz Fabrike sode.

plakati2Što se same manifestacije koju Općina Lukavac sponzoriše tiče, na istoj će goste zabavljati Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas. Beogradski interpretator grčkih melodija popunjenih stihovima na srpskom jeziku, javnosti je poznat i po svome razvratnom životu, uživanjem u drogama, alkoholu i kockanju a 2003. godine, u okviru akcije srbijanske policije („Sablja“), uhapšen je i na 4 mjeseca zatvora osuđen zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

plakati1I pored sredstava koje je Općina Lukavac izdvojila za održavanje ove kulturne manifestacije za koju smatraju da je  prilagođena prazniku u čijem povodu se održava, posjetitelji će privilegiju prisustva jednom ovakvom spektaklu na prvi dan Bajrama morati platiti pet konvertibilnih maraka.

Redakcija SodaLIVE portala ovim putem se zahvaljuje Općini Lukavac i svima koji su dali i daju doprinos promociji ovog za sve stanovnike naše Općine sramotnog čina, što su konačno pokazali svoje pravo lice.
Moramo napomenuti da smo iz našeg više nego skromnog budžeta izdvojili sredstva kako bismo građanima lukavačke općine osigurali projekciju utakmice BiH –  Turska (09.09. 2009) na velikom platnu i dobru zabavu uz sve to. Platili smo projektor, platno, prostor i izradu 50 plakata a Općina je svojim djelom još jednom pokazala koliko im je stalo do građana Lukavca i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Svoje plakate i najavu „bajramskog koncerta“ beogradskog narkomana, kriminalca i robijaša, polijepili su preko naših i to na svim mjestima u gradu.
Ne vjerujemo da je to slučajno učinjeno jer do sramotnog koncerta ostalo je više od 12 dana.

Vlastodršcima koje smo izabrali više ništa nije sveto. Ni sveti praznik, a zatim ni Džeko, ni Misimović ni Salihović, ni Ibišević, ni Supić ni Spahić niti ostali momci koji su u prilici da naprave istorijski podvig za bh sport, nisu vrijedni pažnje. Vrijedan je jedan beogradski propalitet kojega će uz pomoć svog režimskog medija reklamirati i promovisati na sav glas.

Ovim putem pozivamo sve naše posjetitelje da dođu na SodaLIVE MEGA PARTY i da svi zajedno gledamo istorijsku utakmicu BiH – Turska.

Mi novca za štampanje novih plakata nemamo. Pokažimo onima koji sjede u Općini da za ovakav događaj ne trebaju plakate nego želja i ljubav prema domovini…

…koju oni očigledno ne osjećaju.

Bit ćemo malo bezobrazni pa ćemo se usuditi da predložimo pokrovitelju “bajramskog koncerta”, odnosno Općini Lukavac nešto što bi upotpunilo cijelokupnu sliku i uveselilo široke narodne mase. Naime, u Beogradu živi i radi gospođa Svetlana Ražnjatović, poznatija kao Ceca. Svetlana je inače udovica poznatog srbijanskog poslastičara Željka Ražnatovića – Arkana i prema pričama svjedoka, vrhunska je pjevačica. Baš kao i Aca Lukas, Ceca je uhapšena u akciji „Sablja“ zbog nelegalnog posjedovanja oružja te je zbog toga osuđena na zatvorsku kaznu. Možda bi, prema koncepciji koju preferira, Općina Lukavac mogla biti generalni pokrovitelj koncerta dotične već tokom narednog, Kurban-Bajrama.*

*ovo je samo konstruktivni prijedlog i nije obavezujući za organizatora, odnosno pokrovitelja kulturnih manifestacija na području Općine Lukavac.
acaplakat

Više fotografija:

[nggallery id=31]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak