fbpx

O značaju kupovine domaćih proizvoda razgovarano u Tuzli i Lukavcu

2 min. za čitanje

Jučerašnjim promocijama u Tuzli i Lukavcu Vlada Tuzlanskog kantona, marketinška agencija “Koloseum” i Kantonalna privredna komora Tuzla nastavili su promociju medijske kampanje “Prepoznaj svoje – Budi ponosan – Made in BiH”. Glavni cilj ovog medijskog projekta, koji treba i zvanično započeti polovinom mjeseca septembra, jeste upoznavanje javnosti sa domaćim proizvođačima i njihovim proizvodima, te edukacija građana o koristima koje donosi kupovina i korištenje domaćih umjesto uvoznih robnih marki i proizvoda.

“Kada bi svaki građanin mjesečno odabrao samo 10 maraka više domaćih umjesto uvoznih proizvoda, to bi značilo novih 480 miliona KM našoj privredi, a time i nova radna mjesta, sigurnije i stabilnije penzione fondove, bolje zdravstvo, školstvo i td.” istakao je tokom prezentacije direktor Koloseuma Zlatko Berbić.

Mi smo i danas podcrtali strateško opredjeljenje Vlade TK, da djelujemo partnerski sa našim privrednicima u rješavanju onih njihovih problema za koje je kantonalna vlada nadležna, ili da pomognemo u rješavanju svega onoga što nije u našoj direktnoj nadležnosti” riječi su ministra razvoja i poduzetništva Nermina Hodžića, koji je osim premijera TK Bege Gutića na prezentaciji predstavljao Vladu TK.

Prisutni privrednici pohvalili su rad Vlade ističući da u dosadašnjem periodu kantonalna vlada svoje aktivnosti, kada je u pitanju privreda, provodi vrlo profesionalno.

“Kao domaća kompanija mi ćemo se sigurno uključiti u ovaj projekat. Drago mi je da sve ovo započinjemo sa jednom pozitivnom atmosferom i dobrom saradnjom sa Vladom TK, te očekujemo da će ovo biti uspješan projekat” rekao je vlasnik mesne industrije “Menprom” Mensur Alić.

Slijedeće sedmice delegacija Vlade i agencije “Koloseum” će projekat “Prepoznaj svoje – Budi ponosan – Made in BiH” predstaviti i u ostalim općinama Tuzlanskog kantona.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kakvom znacaju ovdje pricamo opet ce te pare ici politicarima i njihovoj rodbini
Drzava je toliko ne uredjenja da je to jos jedna farsa i ja sam za kupujmo domace al ovdje je toliko kriminala i korupcije da nista nece biti bolje jer pare nikad ne dodju u prave ruke doci ce samo politicarima Ljijanovic dokazani kriminalac kao i ostala elita od Bakira Covica Lagumdzije i ostale elite ,I dok Evropa i cijeli svijet ulaze u vrtlog turbulentne pobune protiv siromastva i duznixkog ropstva, protiv korupcije i samovolje mocnih i bogatih koji vladaju svijetom, u ovoj nesrecnoj zemlji nema jos uvijek na vidiku naznaka opće politicke pobune protiv gladi, korupcije, siromastva, lazi i mrznje”nekad vako s vremena na vrjeme pokrenu igru KUpujmo domace ovo je zemlja bez budcnosti i treba je napustiti ko god moze …

Sa jednim obrokom iz narodne kuhinje preživljava više od 25 hiljada građana BiH

educirajte vi gospodo trgovce oni su najveci problem oni su ti koji ne nabavljaju domacu robu , educirajte uvozne lobije , educirajte gospodo politicari sami sebe pa zastitite domacu proizvodnju , reducirajte uvoz svega i svacega , educirajte gospodo politicari sami sebe da znate donijeti neki normalan zakon da se zastite domaci proizvodjaci , investirajte u domacu proizvodnju a ne kao do sada sto ste unistili svaku normalnu prijeratnu kompaniju , cuj vi bi narod da educirate svasta nigdje veze