fbpx

Nekoliko hiljada Lukavčana protestovalo zbog zagađenost zraka [FOTO]

1 min. za čitanje

Na skupu od nadležnih organa, Općinskih službi i predstavnika fabrika koje su odgovorne za zagađivanje zraka, zatraženo je što skorije rješavanje problema i da se u skladu sa zakonima zaustave daljnje zagađivanje zraka i ispune preuzete obaveze koje su definirane okolinskom dozvolom.

Nakon isčitanih zahtjeva, grupa građana se uputila na šetnju na relaciji ulice Branilaca Bosne – Općina Lukavac – Milerova ulica

Pripadnici PU Lukavac su bili na visini zadatka i osigurali sigurnost građana tokom protesta.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

cudite se sto je zagadjen zrak? drzava namece poreze autima sa LPG gorivom koje je svuda u svijetu oslobodjeno poreza, a pustaju golfove 2 koji cade crno na tehnickim pregledima da prodju…. sami smo krivi…. nisu fabrike.

Glas za redakciju.
Dobar izvjestaj.Ali bi bilo lijepo zanati ko je iz Doma zdravlja bio na protestu .Dali su bili Direktor,Pulmolog.Pedijatar.Kompletna ekipa Porodicnih ljekara pa iza njih Predsjednok opcine/opstine i neki ljudi iz vrha sindikata.
Skup je bio divan ,velicanstven samo se bojim kada se vrijeme proljepsa da ce biti drugacije.
Pozdrav gradzanstvu i molba nastavite tako ne odustajte

Kada natjeramo Fabrike da odgovaraju za štetu načinjenu našem zdravlju i kada budu novčano kažnjavani na način da svakom ugroženom građanu isplate odštetu za narušavanje zdravlja i potencijalno ugrožavanje života, možda tad budu razmišljali više o ljudima a manje o vrtoglavo visokom profitu. A možemo ih natjerati jer narod je vlast, a ne političari, mi smo njima nadređeni, nas moraju slušati i naše probleme rješavati.