Humanitarna akcija “…I moje srce kuca za Adisovo!” – Prikupljeno 1781,15 KM

4. Decembra 2009.
2 min. za čitanje

Koncert

Tokom protekla dva dana trajanja humanitarne akcije “…I moje srce kuca za Adisovo!” a koja je organizovana u cilju prikupljanja sredstava za pomoć Adisu Junzoviću iz Srebrenice, trenutno nastanjenom u Ilidži, prikupljeno je 1781,15 KM. Humanitarna akcija sastojala se od pop-rock koncerta (03. decembra) i pozorišne predstave “La Linea” zeničkog glumca Tarika Markovića (04. decembra).

Napominjemo, osamnaestogodišnjem Adisu Junuzoviću je dijagnosticirana kardiomiopatija zbog koje je neophodno hitno uraditi transplantaciju srca.

Nakon dijagnoze ovog teškog srčanog oboljenja jedini spas je presađivanje srca, a problem je što naša zemlja nije uključena u program Eurotransplant i ne može samostalno doći do donora “novog” srca, zbog čega se sada traži pomoć od svih onih koji bi Adisa mogli poslati u evropski centar da mu se uradi ova teška, ali za njegov život presudna operacija.

Adisu je urađena kateterizacija i biopsija, ali njegovo zdravstveno stanje se svakim danom pogoršava. Adisova borba za život traje već nekoliko mjeseci, a zbog sličnog srčanog oboljenja je već izgubio brata.

Porodica Junuzović je iz Srebrenice. Adisova majka Sadeta je samohrana majka a Adisov otac poginuo je tokom rata u Bosni i Hercegovini. Kako joj je jedan sin već preminuo, također zbog srčane mane, gospođa Sadeta strahuje za Adisa.

Ekipa SodaLIVE.ba portala ovim putem se zahvaljuje svim dobrim i humanim ljudima koji su u protekla dva dana svojim posjetama i dobrovoljnim novčanim prilozima bili dio humanitarne akcije “…I moje srce kuca za Adisovo!”

SRAMOTNO: Na donatorskom koktelu samo četiri osobe!

I pored toga što smo, kao organizatori ove humanitarne akcije, za donatorski koktel uručili 80 pozivnica općinskim čelnicima, javnim ustanovama i preduzećima/kompanijama sa područja naše općine, samo njih četvero pojavilo se u restoranu Doma kulture u 18.00 i to predstavnici firme CPM BH D.O.O. i kolege iz RTV Lukavac.
O ostalima koji su dobili pozivnice a oglušili se o apel za pomoć Adisu Junuzoviću pisat ćemo više u narednim danima.

 

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nije bash neki previliki iznos , ali ponosim se svojim lukavcanima na ovome , i na dobroj organizaciji svakako …. Kada bih svaki grad , mjesto , opcina , krenula ovako , kao i mi , adis bi mogo se izlijecit …. Hvala svima i odmene koji su prisustovali , i donirali …

sramota da niko od pravnih lica nije dao veci doprinos, tj. nije se ni odazvao. svako gleda svoju guzicu izgleda.

a ovo sto se skupilo, taman za kartu do njemacke moze biti. na zalost.

Skupit ćemo pare, moramo od nečega krenuti, malo pomalo i skupit cemo. Ziasta svaka cast Lukavcu i svim organizatorima a i ucesnicima. A to za opcinare i kompanije nista nije cudno. Nece ti pomoci oni koji puno imaju, najvise pomazu upravo oni koji nemaju puno, jer su skromni. Hvala opet svima!

odlicno, super je skupljeno s obzirom kako narod nije pri parama. Bravo lukavcani!

Bukvalno sam razocarana na nase gradjane…o “guzonjama” da i ne spominjem ,jer ovim svojim gestom nisu zaista ni zasluzili da se prozivaju,ali nasi gradjani su se mogli malo vise odazvati,finansijska situacija je teska kod svakoga,ali ja smatram da 1KM moze skoro svako odvojiti za to.Ne daj Boze nikom da dodje u ovakvu ili slicnu situaciju ali svi to ne daj Boze mozemo doziviti i kako da ocekujemo da nama neko pomogne kad mi nismo sposobni odvojiti za druge.

Od mene HVALA svima koji su se odazvali ovoj akciji,a organizatorima sve cestitke.