fbpx

VAŠ STAV: “Trotoari od Barutne nikada nisu završeni”

1 min. za čitanje

Poštovana redakcijo,

Pišem Vam jer su me tako zamolili mještani čija djeca pohađaju Osnovnu školu ”Lukavac Mjesto” a koja idu putem od Barutnog prema školi. Imamo problem sa cijevima, tačnije rupama, koje su ostavljene u trotoaru ili pored trotoara kao što možete vidjeti na slikama.

 

Roditelji su zbog toga u strahu da puste djecu da sama idu u školu, jer ipak su to djeca (od 10-ak godina), ne obraćaju pažnju na rupe koje mogu biti kobne. U šali jedni druge mogu gurnuti i tako završiti kako niko ne bi želio. Roditelji apeliraju ako ikako može da se te rupe napokon zatvore.

Drugi problema je trava koja na mjestima prekriva gotovo cijeli trotoar i tu djeca moraju hodati putem, zajedno uz automobile.

Unaprijed hvala,

S poštovanjem

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

pokrit ce ih sledece izbore

Kad vlast hoće da se ugradi,
ona nama putić izgradi.
Putić, parkić nije bitno,
vel”ka lova ništa sitno.
Narod plaća a vlast gradi,
malo gradi-malo kradi.

Nikada nisam podržavao lokalnu vlast, jer nikada nije završila niti jedan posao kako treba. Potrebno je pokledati put kod Petraka, stari ulaz u Lukavac i one šahtove… oni rade rekonstrukciju i šahtove postavljaju na sredinu puta gdje su kamioni svakodnevno. Trotoari u Titovoj, gdje su se zbog nekvalitetnih radova pojavile rupe a gdje je nadzor iz Opštine!? Eto i ovi trotoari od Barutne, put kroz Bistarac nije završen, poligoni su propali, Dom kulture je propao, Dom zdravlja je POSEBNA priča za svakakve organe jer toliko se radi u korist nekih ljekara i apoteka da je to smiješno. Vdosnadbjevanje? grijanje? Sječa drveća starog 50-100 godina, uništavanje svega što je nekada krasilo ovaj gradić…. užas, a tek kanalizacije?

Uglavnom, nisam ih nikada podržavao niti ću ali roditelji, ako već ne možete zasukati rukave i vas 5-10 očistiti ovo malo puta što je zaraslo za svoju djecu i zajednicu? Kad već ove seljačine neće da ništa učine…

Za NJIHA je ,moj Samire, sve završeno,čak i ono što nikad nije ni počelo.
Od ratova do šahtova, ili košto bo narod rek'o “drži vodu dok majstori odu” !
Tako A.Oni kontaju.
Od NJIHA se insan dobru nadat’ ne more, To narodu MORA jednom jasno biti.
Narod mora glasno kazati ;”E, sada je dopizdilo!”
I ne samo – kazat’!!!

Sve je to uredu sto se tice rupa da treba zacepiti ali roditelji jedan dan motike ,grablje ,kosa I ostali pribor pa malo pokosite tu travu sta samo kukate treba malo I vi u ruke da uzmete posao s postovanjem Dzevad Mujkic

Ako je ovaj komentar stvarno napisao Dževad Mujkić, gradonačelnik Opštine Lukavac, onda je to zadnje što bi imao da kaže prije nego sutra odstupi sa svoje funkcije i da ostavku na mjesto gragonačelnika Opštine Lukavac. Zar je ovo sve što on ima da kaže na svo ono ruglo što se ima vidjeti po Lukavcu i oko Lukavca? Kad god stanem ispred zgrade Opštine Lukavac i pogledam na park koji je uništen i vidim, umjesto borovih stabala koja su krasila i uljepšavala park ispred zgrade Opštine Lukavac, samo panjeve kao nijeme svjedoke ljudskog nemara,nerazmišljanja i egoizma, dođe mi da se popnem do njegove kancelarije i da kažem , Dževade Mujkiću oživi ove borove. Onaj park je napravljen na njegovu inicijativu i po njegovoj zamisli. Žali Bože para koje su bačene i umjesto zelenila dobismo mermernu površinu sa koje se već sada mogu kupiti pločice koje su se odlijepile. Žali Bože samo onih ljudi koji poginuše i onih imena koja su uklesana na Spomen ploči u parku. To je jedino što zaslužuje da se padne na koljena i da se suza prolije.Neka im je svima rahmet duši, slava, vječna hvala i neka im je laka zemlja Bosanska.

hocemo gospodin zajedno sa tobom, narodnim poslanicima,stranackim liderima i td……

Šta napisat i komentarisat,sve je jasno ko dan već odavno.Sve je otišlo u vraga ili kvragu.Niko neda sebi bilo šta prigovoriti,ukazati a kamoli kritikovati.Svi su uvijek u nekom pravu.
Kao narod smo postali tako lijeni,nepošteni,tromi ,nezainteresovani ,potkupljivi,svako gleda samo sebe,nema poštovanja prema komšiji,roditelju itd,itd.

Kao prvo želim da istaknem nekoliko problema vezano za ribolov/krivolov/ na Jezeru Modrac/JM/

Sam sebi postavljam pitanje,nemam odgovora a interesuje me jer smatram da je to i problem šire DPZ a evo o čemu se radi.Tko je dužan zaštititi JM od :

-krivolova

– i zaštita ribljeg fonda

Hocu da otvorim polemiku na ovu temu.Zasto.Jednostavno.Jezero modrac nekad jedno od najbogatijh voda sa ribljim fondom danas je jedno od najsiromasnijih.Pitam se tko je nadlezan za očuvanje ribljeg fonda i održavanju kućnog reda na jezeru.Tko rješava i sprečava nezakonito izlov ribe na JM.Svi se mogu hvaliti nekakvim rezultatima u ocuvanju ribljeg fonda na jezeru ali samo prisustvo ribe u jezeru će ih demantovati.Ovo je postalo MRTVO JEZERO sto se tice ribljeg fonda.

Na JM svakodnevno se vrsi izlov/smuđ,šaran,som,štuka i dr./ što mrežama što drugim tehnikama kao da su na Jadranskom moru.Bacanje mreža u vode JM postala je sasvim normalna stvar i mreze se bacaju u svako doba dana i noci.Ali baš je interesantno da se sada bacaju po danju i da se više i ne krije takav način izlova ribe.Svi smo svjedoci masakra ribe što se dešava na JM zadnjih 20 godina.Svi to nijemo i mirno posmatramo,od građana,predstavnika udruženja pa i vlasti tako da svi /neko više,neko manje/snosimo krivicu za njegovo unistenje.Ili je mozda nekom u interesu/kao i u mnogim drugim stvarima/da se riblji fond na JM uništi.

Umjesto da razvijamo ribolovni turizam i privlačimo sportiste iz cijele Evrope nasi građani sad idu na druge destinacije da ribare/Sava,Ramso,Busko jezero itd./ prevaljujući i do 250 km do destinacije.Oni su znali da sacuvaju riblji fond na svojim vodama.

Pitam se hoće li neko jednog dana pokušati/hirurški/ riješiti navedeni problem,samo bez čekanja,jučer je bilo kasno.

Član SRD“Smuđ“