Znaju li tuzlanski policajci uopšte šta rade u istrazi protiv tri srednjoškolske nasilnice?!

7. Novembra 2013.
2 min. za čitanje

3c2e49f099bda8e48542790fb9a1d891

Ispovijest Kenana B., momka koji je snimak brutalnog premlaćivanja u Srednjoj mješovitoj školi u Tuzli učinio dostupnim široj javnosti stavivši ga na YouTube, uprkos prijetnjama koje su mu stizale od članica ove kabadahijske grupe, krije u sebi i jedan posve nelogičan potez pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona.

Naime, kako Kenan tvrdi u svojoj izjavi za portal Tuzlanski.ba, policija mu je, nakon saslušanja, bespovratno izuzela mobitel i karticu, uz kategoričnu poruku: Pozdravi se s njima!

– Razumijem da policija radi svoj posao, uzeli su mi mobitel radi istrage, nudio sam im snimak na usb-u ali nisu ga željeli tako. Oduzeli su mi mobitel i kazali da se pozdravim s njim, zaista ne znam zbog čega. Ako su došli do snimka i ako imaju dokaz, onda bih volio da svoj mobitel i karticu dobijem nazad, zaista ne znam zbog čega im treba i kartica. Tretirali su me kao nekog kriminalca!, ispričao je Kenan te dodao da je išao u policijsku stanicu da traži povrat svog mobitela, ali uzalud.

Čudan i u najmanju ruku nekorektan potez tuzlanske policije prema osobi koja je za njih odradila pola posla u raskrinkavanju ove nasilne skupine djevojčica, pogotovo ako se uzme mu obzir činjenica da snimak nije uopšte načinio Kenan svojim mobitelom, već njegov prijatelj koji nije smogao snage da isti objelodani, pa je to učinio Kenan.

Da ne budu na kraju kažnjeni oni koji su užasavajući snimak pustili u javnost, jer bi se, ne daj Bože, našoj policiji moglo učiniti da je to veći prekršaj nego nogama išutati svoju vršnjakinju?!?

Svašta je moguće na ovom dunjaluku, a naročito u BiH!

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Emire jel ti ovaj snimak vraca jedan dio uspomena(salim se).