fbpx

“Živio sam i živjet ću do kraja života s muslimanima”

2 min. za čitanje
Gradimir Gojer

Gojer je napisao: ”Dovoditi bosanske muslimane u bilo kakav kontekst s terorizmom i teroristima, plašiti se od muslimanskog susjedstva je akt neprihvatljiv na svaki način. Poštovani, gospodine Josipoviću, moje djetinjstvo, moja mladost, moja zrelost protiču u druženju, saradnji i stvaralaštvu sa muslimanima. Onaj ko ne vidi humanističku širinu, mekoću i ljepotu duše bosanskih muslimana taj nije niti inteligentan, niti su mu namjere poštene. Moji najbolji prijatelji su muslimani. Svoje predstave, i to one najbolje, napravio sam sa muslimanima. Izdavači mojih knjiga su muslimani”.

U atmosferi bh. vjerske, religijske, nacionalne i političke šarenice nisu stranci ti koji prave red među nama. Ne zavaravajte se. Građani BiH, među kojima su najlogičnije muslimani najbrojnija populacija, su ti koji čine preplet zajedničkog života (ne suživota), koji su onaj cement koji ovu državu Bosnu i Hercegovinu najsnažnije učvršćuje i afirmira. Stoga sam Vaše primjedbe na račun bh. muslimana i lično doživio uvredljivo. U najmanju ruku je nepristojno tako govoriti, a još je nepristojnije pokušavati opravdati svoj iskaz navodnim ”krivim navodima”, dodao je Gojer.

Živio sam i živjeti ću blagodet života na način bosanskohercegovački s mekim, toplim, duševnim ljudima Muslimanima-Bošnjacima. Među njima se osjećam najsigurnije i nikakve me fantazme o terorizmu ne mogu odvojiti od ovoga tla, od ovih ljudi, ovih običaja i ovog življenja koje jeste europsko, i kome ne treba tutora, niti staratelja, niti oktroiranih glava, niti kojekakvih ”supotpisnika” kojekakvih ugovora, sa bilo koje strane svijeta. Nama Bosancima i Hercegovcima, Hrvatima, Bošnjacima, Srbima, Židovima, svima ostalima koji se ćute bosanski i hercegovački nepotrebna je dodatna ”misao” o bilo čemu sa strane. Pogotovo kada ta misao vrijeđa jedan cijeli narod o čijoj širini i toplini duše, tek zborim… Shakespeare bi rekao: ”Ostalo je šutnja”, stoji u Gojerovom pismu.

(SodaLIVE.ba/FENA)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SVAKA CAST GOSPODINE GOJER…tako trebamo svi da razmishljamo…ebo nacionalizam…svi smo mi ljudii od krvi i mesa…

Kapa dolje…

Gospodinu Gojeru svaka cast ali sam ocekivao jos mnogo reakcija od umjetnika,sportista,politicara i mnogih drugih kojima je Bosna u Srcu na istup Gospodina Josipovica koji se boji radikalnih muslimana iz okruzenja a posebno iz Bosne i Hercegovine zaboravljajuci radikalne ustase koje su palile i klale po toj istoj Bosni 93 godine.Dok su nas Srbi i Hrvati proganjali,klali,mucili,silovali nase majke i sestre i dok je cijela Evropa to gledala mi smo ostali hladne glave i sa saburom u srcu a Josipovic umjesto da se dici sto ima takve komsije muslimane koji su oduvjek bili za suzivot sa svim religijama izrazava strah od Bosanskih Muslimana.Aferim Predsjednice

Onaj Josipovic je djubre od covjeka. Mesicu, vrati se… Gojer je do sada mnogo puta pokazao da je pravi BiH-ovac, ovim pismom je to potvrdio.

Gojeru … svaka ti cast … i tebi i Divijaku i mnogim NEmuslimanima koji nas Muslimane gledaju kao svoju bracu i sa kojima zele da zive kao i do prije rata sto smo zivjeli … a .ovna kao sto je Josipovic, Milosevic, Tudzamn i ostala bagra da nenabrajam sad ima ih kilometar jedan … to treba zivo zapalit …

a ti Josipovicu bavi se politikom u Hrvatskoj i svojim problemima a nas Muslimane i NEmusimane u BiH pusti da zivimo svoj zivot seljacino Zagrebacka ….

mene da se pita ti vise ovdje nebi dobro doso … ali ja se nepitam tako da ….