fbpx

Željko Komšić podnio ostavku na sve stranačke dužnosti u SDP-u

1 min. za čitanje
Željko Komšić
Željko Komšić

O ostavci je obavijestio predsjednika Glavnog odbora Svetozara Pudarića, predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju i generalnog sekretara Nermina Nikšića.

Zvaničnih reakcija SDP-a još nema, no kako smo doznali Komšićeva ostavka je neopoziva. Također smo doznali da će Komšić ostati član Predsjedništva BiH jer je to mandat koji su mu povjerili građani BiH ali je definitivno odlučio potpuno napustiti SDP zbog sukoba sa njegovim čelnikom Zlatkom Lagumdžijom koji traje već duže vremena.

Doznali smo da je sukob kulminirao prije nekoliko dana kada je Zlatko Lagumdžija posjetio Beograd i kada je dao podršku Vuku Jeremiću, ministru vanjskih poslova Srbije za jednu od funkcija u UN-u. Komšić se ranije negativno izrazio o Jeremićevoj kandidaturi pa je vijest da je Lagumdžija govorio suprotno u Beogradu doživio kao vlastito poniženje.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Aaaaaaaaaaaaaa prokuzio i Zeljko najveceg neprijatelja ove drzave.I rođena majka Raza ce ga se odreci……..ulizica da je nema vece.Polaaaaaaaaako al sigurno…..ode SDUPE u dupe.

SDP ce sa ovim ne izgubit puno nego sve!!!
Lagumdzija je taj koji treba da ode

Počelo je,počelo…. Galumdžija bez predumišljaja sve pred sobom gazi????? Ostavite nam Željka Komšića neka ide Galumdžija….Narode dobro vam jutro ako se iko probudio….

Željko je mađu rijetkim u SDP koji vjeruje u socijalizam.A onaj milioner Lagundžija to je sa ženom postao kad je prvi put bio u vlasti trebao bi sebi potražiti neku milionersku stranku pa temo nek vlada.Čudime od Željka da ode bez borbe.To samo znači da u SDPu više nema socijalista.Poltroni Lagundžijini.Niđe boljševika i revolucionara.Haman s Titiom svi pomrli

Rugala se ruga pa postala druga .
Više se nisu SDP- eovski mediji ( FTV prije svih ) mogli podnijeti , svojim lažnim izvješćima o čišćenju u SZ BiH.Stranka ko biva u raspadu .
Evo sad su se pozabavili sobom . Ovo je raspad u vrhu nazovi Socijaldemokrata .Nije , nije lahko vladati – dokaz su silni štrajkovi i poskupljenja , te veliko nezadovoljstvo građana .
Oktobre svani sutra .

Meni ovo nije drago.Specijalno da je Komsic napustio mjesto sa kojeg je trebao u BORBU za ociscenje SDP.Svi mi znamo ko se kako vlada.Ali mi smo birali.Komsicu treba potpora i DANAS i SUTRA kada budu novi izbori u SDP.Mislim da se nesmije sa Komsicem desiti ono sto su ucinili AVDIC i kompanija.Mislim da OPSITNSKI odbori moraju odigrati sada pozitivnu ulogu i traziti RASCISCAVANJE u SDP.
Bio bi sretan kada bi SDP TK sa drugovima Imamovicem,i drugima pokrenuli raspravu u SDP.Ako se to nedesi niko nam nemoze pomoci.
Uz drugarski pozdrav

Gospodin Komšić ima pravo na svoje mišljenje ali to treba da podjeli sa javnošću pa tek onda možemo da komentarišemo ko je ko i ko je šta trebao da čini.
Čekamo njegovu izjavu o razlozima ostavke.

Nakon Nijaza Durakovica, Nijaza Skenderagica, Sejfudina Tokica, Bogica Bogicevica, Seada Avdica,Gradimira Gojera, sklanjanja Selima Beslagica, Mirze Kusljugica red je dosao ne Zeljka Komsica,a Jasmin Imamovic najavljuje povlacenje iz politike. S obzirom da imovina bivseg SK danas pripada SDP-u i vecina tih objekata se iznajmljuje, daje pod zakup itd, SDP jos nikada svom clanstvu, pa ni Glavnom odboru nije podnio izvjestaj o stecenoj dobiti na osnovu te imovine

sad ce on sigurno u holz