Započnite pripreme za zimske uvjete vožnje!

1 581

Polako i oprezno nam zima kuca na vrata. Vrijeme je, između ostalog, da se ozbiljno pozabavimo i našim četverotočkašima.

Zimske pripreme ne iziskuju puno vremena, ali ako se ne naprave na vrijeme problemi mogu biti veliki. Ne zaboravite da bez obzira na brojne inovacije, automobili su i dalje najosjetljiviji upravo zimi kada je njihova iskorištenost zbog niskih temperatura i teških uvjeta na cesti – maksimalna.

Vrijeme je da počnete pripreme za zimski režim vožnje. Vaši automobili moraju biti spremni da se prilagode zimskim uvjetima vožnje. Dovoljno se samo sjetiti mračnih jutarnjih odlazaka na posao, smrznutih stakala, te svježe napadalog snijega i tako dodatno motivirati sebe za akciju. Nije vam dovoljna samo kupovina strugalice za led već i nekoliko provjera i promjena koje ćete izvesti u vama nabližoj radionici.

Uz redovne servise vašeg automobila, za vožnju u zimskim uvjetima kada su ceste pod snijegom, a temperatura pada ispod nule, nezaobilazno je mijenjanje guma i provjera kapaciteta akumulatora.

Najvažnije je na put krenuti odmoran. Ako su najavljene veće padavine snijega, bilo bi pametno ili odgoditi put ili izabrati alternativnu opciju prijevoza. Ne zaboravite lance za snijeg, kao i manju lopatu. Brzinu kretanja vozila valja prilagoditi uvjetima na cesti, kao i uvjetima vidljivosti i poštujte ograničenje brzine.

(SodaLIVE.ba/RTVTK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Driver

Mudro zborite guma glavu cuva… samo bi apelovao da policija umjesto kontrolisanja brzine za promjenu kontrolise i stanje guma jer 50% vozaca voze na gumama koje je trebalo zamijeniti jos prije dvije zime, tako cemo sprijeciti nepotrebne saobracajne udese na putu…))

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x