fbpx

Za sada neće doći do poskupljenja goriva u F BiH

1 min. za čitanje

Do poskupljenja goriva u našoj zemlji kako doznajemo još uvijek ne bi trebalo doći no nije isključeno da će cijena goriva u Hrvatskoj koja je povećana jučer itekako imati uticaja na povećanje cijena ovog derivata u našoj zemlji.

„ Potrošači nafte i naftnih derivata na području F BiH mogu biti uslovno zadovoljni situacijom koja vlada na tržištu. Sve refleksije iz svijeta još uvijek se nisu izravno i direktno odrazile na cijene goriva u našoj zemlji“, istakla je Amela Kečo, sekretar Udruženja prometnika nafte i naftnih derivata F BiH.

Kada je u pitanju snižavanje cijena goriva na području naše zemlje, potrošači najčešće imaju negativne konotacije razumijevanja situacije u kojoj se prometnici nalaze. Kao što krajnjem potrošaču ne odgovara poskupljenje goriva, tako ni izmjena cijene naftnih derivata na svjetskom tržištu ne odgovara prometnicima.

Iz Udruženja napominju da su trendovi kretanja cijena u ovom trenutku negativni, a što se već osjetilo u susjednoj Hrvatskoj na čijim pumpama je jučer došlo do povećanja cijena goriva. Na portošačima je da čekaju, jer će oni sigurno znati kada i koliko će trebati novca da natoče goriva u automobile.

 

(SodaLIVE.ba/RTVSlon)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Je li do mene, ili je jutros dizel skočio na 2.35 KM?