fbpx

Za besplatne udžbenike u TK izdvojeno 130 hiljada maraka

1 min. za čitanje

Za realizaciju ovog projekta Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je u ovogodišnjem budžetu osiguralo 650 hiljada maraka. Za Tuzlanski kanton izdvojeno je najviše sredstava i to oko 131 hiljada maraka za ove namjene.

”Sredstva će biti dovoljna za nabavku oko 65.000 udžbenika, čime bi trebalo biti obuhvaćeno oko 8.000 učenika”, rekla je Dilberović.

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Mirsada Begović i ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović zahvalili su na pomoći Federalnog ministarstva ističući da će sredstva biti namjenski utrošena. Također, izrazili su žaljenje što ova sredstva nisu dovoljna da pomognu svoj djeci ugroženog socijalnog statusa u Federaciji BiH, piše Fena.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je prošle godine za realiziranje nabavke besplatnih udžbenika izdvojilo 1.745.000,00 KM, čime je omogućeno 360.120 besplatnih udžbenika za 51.415 učenika devetogodišnje osnovne škole u Federaciji Bosne i Hercegovine.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments