fbpx

Vlasnik lanca tržnih centara Bingo: Sa četvero djece živim u stanu od sto kvadrata

2 min. za čitanje

Živi sa svojim narodom i pokušava pomoći gdje god može. Nije bahat. Njegov stan u Tuzli ima stotinu kvadrata u kojem živi i njegovo četvero djece.

– Možda sam jedan od najvećih privrednika, ali najbogatiji nisam sigurno. I kada bi ovi što su bogatiji od mene htjeli investirati kao što ja radim, svima bi nam bilo bolje – kaže Džambić za Patriu.

Bosna i Hercegovina je za njega, bez obzira na tešku političku i ekonomsku situaciju u državi, zemlja u kojoj vrijedi živjeti i u koju vrijedi investirati. Nedostaje samo, uz političku podršku, još i patriotizma i nacionalne osviještenosti kod građana.

– Građani su ti koji mogu jako puno doprinijeti poboljšanju ekonomske situacije u zemlji. Dovoljno je da kada idu u trgovinu kupuju domaće proizvode. Svako ko tako ne radi, neka ima na umu da ruši BiH – kaže Džambić.

Grupacija Bingo koja tržne centre ima po cijeloj BiH dikretno i indirektno upošljava oko 5.000 ljudi, a na ime poreza u državnu kasu svaki mjesec uplaćuje milionske iznose. Nije ni čuo da ga je Forbes svrstao na deseto mjesto top privrednika u regionu, rame uz rame sa hrvatskim milionerom Ivicom Todorićem vlasnikom Agrokora, makedonskim kraljem čelika Minčom Jordanovom i drugim. No, i sam kaže, malo je drugačiji od ostalih. Voli rad i disciplinu, ali ne i raskoš i glamur.

Ivica Todorić (735 mil. eura), Miodrag Kostić (520 mil. eura) i Sandi Češko (460 mil. eura) predvode ovogodišnju Forbesovu listu najbogatijih biznismena regije.

Novo lice na Forbesovoj listi top privrednika iz BiH našao se i Tihomir Brajković, građevinar iz Kiseljaka, vlasnik kompanije Tibre Pacifik.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

odakle ti gazda sve sto imas? zaradio, krvavo zaradio? nekom rat, nekom brat…

još da mu čovjek i povjeruje,kuća na Modracu kuća na moru pet auta a nijedno ispod 40 milja maraka i on skroman hahahahahah