Vlada TK se zadužuje 3 miliona KM za isplatu plaća!

4 863

Riječ je o sredstvima od vodnih naknada u iznosu do 3 miliona KM i sa podračuna Tuzlanskog kantona – sredstva za zaštitu okolice u iznosu do 3 miliona KM. Pozajmica je odobrena sa ciljem obezbjeđenja nedostajućeg dijela novčanih sredstava za isplatu plaća, za mjesec septembar 2014. godine, za zaposlene kod budžetskih korisnika, čijim korištenjem se ne smije ugroziti izvršenje obaveza po namjenskom podračunu.

Povrat novčanih sredstava izvršit će se sa transakcijskog računa Tuzlanskog kantona iz tekućeg priliva. Obustavljaju se od isplate sve obaveze Budžeta Tuzlanskog kantona do momenta povrata novčanih sredstava, izuzev obaveza koje se izmiruju iz namjenski prikupljenih prihoda.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
realan cojk

Za vladu tj budzetske korisnike mora biti plata iako nista ne rade,normalno zaduzice se sa nasih ledja,koji smo mi debili kad to dopustamo a nemozemo se zaduzit da pomognemo radnicima Dite i drugima koima stvarno treba pomoc.Kad nas zaduze toliko da ni kamatu nemognemo isplacivat onda ce se nac dobra dusa iz EU i kupit citavu Bosnu za 1km pa od nje napravit GEJ-PEDOFILSKO odmaraliste za potrebe svoih lidera a ni ovi nasi sto nas zaduzuju nisu nista bolji samo sto ni oni tada nece biti korisnici nego usluzna djelatnost ko one na Sickog.

sabaheta

Budžetski korisnici su na državnim jaslama,a radnici Dite su u rukama privatnika kao i firma za koju su radili,nažalos!Zato ne treba miješati babe i žabe i stalno pljuvati na korisnike budžeta.Ima nas koji pošteno zarađujemo svoje plate,radeći!

Pravnik

ako vlada nekoga zapošljava red je da ga plati. suprotno vazi samo kod nehljebara.

mire

pa dokad će te dobivati platu za nešto što ne radite i uz to još nas zadužite

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x