Vlada TK: Dezinfekcija škola je prioritet

1 min. za čitanje

Prema prezentovanoj informaciji nastavni proces u svim obrazovnim institucijama sa područja TK i dalje je u prekidu a trenutno je kao prioritet postavljena dezinfekcija škola. Zavod za javno zdravstvo TK će u narednom periodu utvrditi higijensko-epidemiološku ispravnost vode u školama, a na osnovu procjena informacija dobijenih na terenu bit će odlučeno o daljem nastavku nastave.

Vlada je utvrdilaZakon o poticajima za zapošljavanje i intervencijama u privrednim subjektima. Razlog za donošenje zakona je podsticanje zapošljavanja radnika na području Kantonabudući da je prema podacima Federalnog zavoda za zapošljavanje oko 99.536.00 osoba na evidenciji Službe za zapošljavanje TK.

Također, poznato je da u privrednim subjektima postoji veliki broj osoba koja su u radnom odnosu a za koje godinama poslodavci nisu uplaćivali poreze i doprinose. Namjera je da se iz sredstava predviđenih ovim Zakonom podstakne pokretanje proizvodnje i započne rješavanje akumuliranih problema vezanih za status radnika u privrednim društvima u kojima nije moguće trenutno pokrenuti proizvodnju.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

OS Puracic u Puracicu nije pogodjena vremenskim neprilikama, niti je u bilo kojem momentu to i bila, ali molim nadlezne, da podhitno dodju i urade Dezinfekciju i Deratizaciju posto poslije veom dugog nerada i nemara direktora, cistaca i cistacica u ovoj skoli vrebaju bakterije i virusi u prirodnoj velicini dinosaurusa! (BAKTEREX)
Hvala!