Vlada TK dala saglasnost na Statut JU Univerzitet u Tuzli

1 min. za čitanje

vlada tkNa danas održanoj  56. vanrednoj sjednici, Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Statut JU Univerzitet u Tuzli. Nakon što je Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona dostavljen izmijenjeni i dopunjeni Prijedlog Statuta Univerziteta u Tuzli u kojem je, između ostalog, utvrđeno da će se primjena odredaba člana 206. Statuta Univerziteta primjenjivati od akademske 2010/2011. godine, Ministarstvo je predložilo Vladi da da saglasnost na Statut Univerziteta u Tuzli.

Članom 206. Statuta Univerziteta u Tuzli predviđeno je da redovni student koji se samostalno finansira stiče pravo da se u narednoj školskoj godini finansira iz Budžeta ukoliko u studijskog  godini, koju sluša prvi put, ostvari 60 ECTS bodova i prosječnu ocjenu  iz položenih ispita od najmanje 8,0.

Navedena izmjena, odnosno odgađanje primjene ovog Člana Statuta za akademsku 2010/2011. godinu, omogućava da svi studenti koji ostvare 60 ECTS bodova mogu upisati narednu godinu u akademskoj 2009/2010. godini, kao redovni studenti koji se finansiraju iz Budžeta, bez uslovljavanja prosjekom ocjena, a što je predviđeno i Zakonom o visokom obrazovanju Tuzlanskog kantona.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Masala!!!

to znaci…da sutra nema protesta??????????????

protesti ce bit, jer kolege studenti zele bezuslovne prelaske, sa 2. na 3. i s 3. na 4. godinuu

LJUDI PROTESTI IMAJU!!! NEMOJTE SE ZAVARAVAT OVIM TEKSTOM,STO SE NJEGA TICE SVI STUDENTI KOJI SU KRENULI 2008. I 2009. NISU ZAHVACENI OVIM ZAKONOM!!!

TEK GENERACIJA KOJA DOLAZI 2010.NA FAX

(Molimo Vas da ne pišete velikim slovima – caps)
Administrator

ma zele oni…gospoda se sad cupa,a ostali zbog njih ispastaju…nek zagriju stolice pa im nista bezuslovno nece trebat…

adbanner