Više od polovine stanovništva nije aktivno u traženju posla

2 756

Slični podaci su i iz 2013. godine, kada je bilo 41,8 aktivnih i 58,2 neaktivnih tražilaca posla.

Na ove podatke najvjetovatnije utiče i činjenica da je na evidencijama za zapošljavanje veliki broj onih koji samo nastoje ostvariti pravo na zdravstveno osiguranje i slično.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
KUNG FU CE

Eto i oni nešto rade, prave ankete. A kako su se zaposlili oni u tom Federalnom zavodu za statistiku? Sigurno su aktivno tražili posao pa im se posrećilo da zaposjednu državne jasle.A i čemu služi ta statistika sem da oni koji vladaju brojevima zamagljuju stvarnost.

fortitudo

Kako da ne… Jos ako se uzme cinjenica da je otvoreno jedno 350 000 radnih mjesta na koje niko ne konkurise, dodjemo do cinjenice da su podatci relevantni 🙂
Demagogija par ekselans !!!
Gospodo draga, treba neko nezaposlen da vam puni budzet ganjajuci i ovjeravajuci silnu papirologiju, dok Vi trljate guzove u foteljama i govorite: koji moroni !!
Na kraju krajeva, postoji ustanova koja nosi naziv biro za zaposljavane (doduse, sad je to biro za nezaposlene, skroz druga krajnost) koja bi trebala biti posrednik izmedju poslodavca i nezaposlenog. Naravno, da naglasimo u NORMALNOJ ZIVOTNOJ SREDINI.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x