fbpx

Veselinu Vlahoviću 45 godina zatvora

1 min. za čitanje

veselinbatkoVlahović kao pripadnik paravojnih snaga tzv. srpske republike BiH, a kasnije Republike Srpske, vršio je progon nesrpskog stanovništva u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići.

U okviru progona na nacionalnoj, etničkoj i vjerskoj osnovi, Vlahović je počinio više od 30 ubistva, odvođenja u ropstvo, silovanja, protupravna zatvaranja, fizička i psihička zlostavljanja, pljačke, te prisilne nestanke nesrpskog stanovništva.

Sud BiH potvrdio je 24. februara 2011. godine optužnicu protiv Veselina Vlahovića za krivično djelo zločini protiv čovječnosti.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kad sam gledao danas sudjenje i iznosenje dokaza,pa sta je monstrum radio narodu.Koji je to NE covjek.malo je 45god.Zasto nemamo smrtnu kaznu?

Konacno i jedna lijepa vijest

treba ga poslat u zenicu a ne u foču gdje ce biti heroj

Monstrum degenerik .
Pravda je spora al’ dostižna . Krio se u Španiji , al dohakano mu .

Zasto se toliko daje medijski prostor i vrijeme za ovakve prikaze…
I Hitler je ziv za neke idiote samo zato sto ga i dalje kroz medije pominju…
To treba mrcvariti u tisini narednih 45 godina, ali ne dopustiti da ranije umre…

Nece on bit u zatvoru ni 30,poslje dvije trecine izdrzane kazne ide se na slobodu,tako je u evropi a sad ce i kod nas.Svi koje je haski sud osudio bili su pusteni vrlo brzo.Bice tu i amnestije,racunajte da ce lezat dvadesetak godina,mozda i manje.Kad izadje mozda se politicki aktivira,to mu je uradio i brat po oruzju Fikret Abdic,nekom su oni zlocinci,nekom heroji.