Veliki dio dokumentacije građana u Pisarnici Vlade TK sačuvan u elektronskoj formi

1 min. za čitanje
Foto: Edin Petonjić/SodaLIVE.ba

Istina, požar i demonstranti su nakon ulaska u prostorije zgrade uništili znatan dio računarske opreme i dokumentacije, ali se preraspodjelom opreme učinilo da taj nedostatak najvećim dijelom u svom radu podnesu zaposlenici, a u najmanjoj mogućoj mjeri građani Tuzlanskog kantona.

U izvještajima je spomenuto da je uništeno oko 80% dokumentacije koju je zaprimila Centralna pisarnica, i to ovom prilikom želimo demantovati. Cjelokupna oprema centralne pisarnice, kao i server gdje je pohranjena dokumentacija i podnesci građana su na vrijeme zaštićeni, te su oštećeni samo manjim dijelom.

Ipak, ovim putem, želimo pozvati sve građane koji su podneske predali lično u centralnu pisarnicu u četvrtak i petak 06 i 07. februara da se u što kraćem roku obrate u centralnu pisarnicu kako bi provjerili da li je njihov podnesak uredno protokolisan.

U veoma kratkom roku, početkom protekle sedmice, pisarnica je izmještena u prostorije Pedagoškog zavoda u Tuzli i iako u otežanim uslovima, osposobljena za nesmetan rad sa strankama.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar