Usvojen Zakon o jedinstvenom matičnom broju!

1 min. za čitanje

SONY DSC

Protiv ovog zakona glasali su SDA i SBiH.

Emir Kabil (SBB BiH) tokom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, kazao je da je usvajanjem ovog zakona Vijeće ministara napravilo korak naprijed, piše Dnevni Avaz.

jmbg

Kabil smatra kako se ovim zakonom ne podebljavaju entitetske granice, kako to ističu neki poslanici, nego bi usvajanjem ovog zakona bio riješen jedan veliki problem, prvesntveno za građane BiH.

O kakvim mi granicama i linijama govorimo. Postoje samo interesi nekih političkih elita koji žele ostvariti neke svoje interese, a doći će vrijeme, kad-tad, kada ćemo morati sve naše zakone uskladiti sa onima iz Evropske unije, kazao je Kabil.

Tokom diskusije i drugi poslanici su govorili o tome kako se usvajanjem ovog zakona zapravo samo prestaju kršiti osnovna ljudska prava, a to je da svako dijete po rođenju dobije JMB.

(SodaLIVE.ba/Dnevni Avaz)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast,konačno neka je narod jednom….Pozdravljam usvajanje zakona o matićnom broju!

Hvala Bogu da i to riješiše jednom,žalosno pogledati fotogr. djeteta pa zar i on mora protestovati…

Ovo je znak da se sve moze promijeniti uz volju naroda. Sad je vrijeme da narod pocne razmisljati o novim politicarima a ne samo o ovim ofucanim smradovima, koji nas jasu gotovo dvadeset godina!!!!