Uspješne poduzetnice i MI-BOSPO slave svoj dan

0 824

Naime, 2011. godine MI-BOSPO u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla organizuje tribinu na temu ‘Šta žene u biznisu žele’, a u tom pravcu nastavljaju i narednih godina, konstantno propitujući položaj poduzetnih žena u BiH.

MI-BOSPO, primarno, finanasijski podržava poduzetnice, međutim to nikad nije bio i jedini motiv. Za skoro 20 godina postojanja osim što su finanasijski podržavali žene, nametnuli su si i obavezu da svakoj poduzetnici budu oslonac u onim segmentima u kojima ona osjeća da postoje određeni nedostaci, odnosno da ne posjeduje dovoljno razvijena znanja i vještine. Tako su hiljade žena koje se bave malim biznisom od MI-BOSPO-a dobile edukaciju iz oblasti poslovanja, upravljanja finansijama, tržišnog povezivanja, zagovaranja i promocije svojih aktivnosti.

‘Približavajući se jubileju od 20 godina uspješnog poslovanja, ponosni smo na 61.021 poduzetnih žena BiH koje su poslujući s nama koristile više od 160.000 kredita, uloženih u razvoj ženskog poduzetništva’, riječi su direktorice MI-BOSPO-a, Nejire Nalić, koja dodaje: ‘U tom duhu nastavljamo i dalje, uz zalaganje da uvijek budemo izbor br.1 za žene poduzetnice’.

Simbolično obilježavanje organizuje se 15. maja u Žepču, gdje MI-BOSPO i njihove klijentice proslavljaju međunarodni Dan ženskog poduzetništva.

Sponzorisani članak

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x