fbpx

Uspjeh studenata Pravnog fakulteta u Tuzli na čelu sa Amelom Palavrić i Erminom Prijićem iz Lukavca

2 min. za čitanje

Naime, radi se o Moot court takmičenju organizovanom od strane svjetski priznate organizacije Civil rights defenders, koja ima za cilj odbranu građanskih i političkih prava.

Ove godine, takmičenje je trajalo od 03.-05. jula, a sva suđenja su održana na Općinskom sudu u Travniku, i to pred eminentim sudijama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Apelacionog suda Srbije, te sudijama iz Hrvatske.

Studenti Pravnog fakulteta su predvođeni akademskim trenericama Almirom Smajić (asistent) i Irmom Mešić ostvarili veoma zapažene rezultate. Prije svega, studenti su na takmičenju u Travniku imali najbolji pisani podnesak, a pored toga se tim u sastavu Amela Palavrić, Maida Hadžić, Amina Zukić, Mirha Husić, Ermin Prijić, Faruk H. Avdić i Mirza Mustafagić izvrsno predstavio i na simuliranim suđenjima pred Evropskim sudijama gdje su ostvarili svih 6 pobjeda.

smEX4U

Naime, studenti Pravnog fakulteta, Univerziteta u Tuzli, su ostvarili do sada nezapamćen uspjeh, kako navode organizatori takmičenja. Iako je do sada praksa pokazala da je bodovna razlika između 1. i 2. mjesta svega par bodova, Evropske sudije su odlučile da su studenti Pravnog fakulteta u Tuzli ove godine daleko ispred svih ostalih, pobjedivši drugoplasiranu, ekipu Zenice, sa više od 30 poena razlike.

Prve reakcije nakon ovako velikog rezultata nam je rekao Mirza Mustafagić, jedan od studenata iz pobjedničkog tima: ´´Prije svega, moramo napomenuti da smo jako ponosni jer smo dobili posebne pohvale od strane Evropskih sudija, kako za naše izlaganje tako i za iznesenu argumentaciju. Nama kao studentima to puno znači zbog budućeg napredovanja. Smatramo da su mladi i pametni ljudi ono što treba Bosni i Hercegovini, a mi ćemo uraditi sve da opravdamo ime naše države na regionalnom takmičenju naredne godine u Hrvatskoj.

Kako je istaknuto, ovo je vrlo značajan uspjeh studenata Pravnog fakulteta u Tuzli i nastavnog osoblja. Ovogodišnji predsjednik kluba bila je dr. sc. Mirela Čokić – Džinić docent.

 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments