Ušanoviću i Kurešu po pet godina zatvora

1 min. za čitanje
ZatvorenikGeneralni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i sekretar za finansije i marketing Miodrag Kureš oglašeni su krivima po tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te su osuđeni na po pet godina zatvora, potvrđeno je Feni iz izvora bliskih Sudu BiH.
Tužilaštvo BiH je visokorangirane čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine optužilo da su od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te poreza na plaće i poreza na doprinose, čime su oštetili budžet Federacije BiH u značajnom iznosu.

Tužilaštvo je također optužilo Kureša i Ušanovića da su od 1. januara 2001. do 31. maja 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.

Ušanoviću i Kurešu su izrečene i zabrane obavljanja rukovodnih dužnosti sa ovlaštenjima upravljanja i raspolaganja novčanim sredstvima i imovinom u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude.
(FENA)
Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

malo je to njima,trebalo je 50

napokon !!! SAVEZ U KAVEZ !

zalbeni rok, tu im se skida oko 2 godine, jedna uvjetne, elem njima je u vrh glave 2 god. odlezati…

malooooo skroz ali dobro je da su i ovo dobili.

Aferim

Ma dabogda da oni i danan odleze jer naime ima tu ulaganje zalbe…pa ponovno sudjenje pa ako dobiju ista onda sud gleda ponasanje pa i tu ce im skinuti zari dobrog vladanja elem… ja cisto sumnjam da ce biti i dana u pritvoru. da bogdom grijesim i da je onako kako su objavili ovu vijest al tesko opet s'druge strane gledaju ipak krenulo je polahko stezanje omce oko lopova koji su nam na vlastima u bilo kojem sektoru.

Ima pravde ima Boga

adbanner