Uhapšen Kemal Čaušević – bivši direktor UIO BiH

1 min. za čitanje

Akcija je još uvijek u toku.

Više informacija će biti poznato poslijepodne, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prema planu izvođenja akcije u toku su lišenja slobode više desetina osoba i pretresi objekata na oko 40 lokacija na području Sarajeva, Ilidže, Istočnog Sarajeva, Ilijaša, Kiseljaka, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Srebrenika, Doboja, Doboja Juga, Tešnja, Čelića, Banja Luke, Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Čelinca, Kotor Varoša, Dervente, Prijedora, Bihaća, Bijeljine i Zvornika. Pretresima su obuhvaćene i službene prostorije Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Navedene osobe sumnjiče se da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima porezna utaja ili prevara, carinska prevara, pranje novca i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, vezano za uvoz tekstilne i druge robe u BiH.
Akcijom su obuhvaćeni i bivši i aktuelni visokopozicionirani službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Aktivnosti u okviru ove akcije provode se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a u realizaciji učestvuje preko 300 policijskih službenika.

Nakon ranijih akcija SIPA-e „Bos“, „Elipsa“ i „Master“, akcija „Pandora“ najveća je i najsloženija operativna akcija u borbi protiv finansijskog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini i rezultat je višegodišnje istrage koju je provela SIPA pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bog vas nagradio,samo trpajte u zatvor.

Svratite i do Lukavca.Imao je on i svoje pipke u našem gradu,nadam se da neće spavati mirno.Sve je to kadar stranke SDA koja pljačka ovaj narod više od 20. g. pod plaštom vjere.

SDA=KORUPCIJA