fbpx

U saobraćajnoj nesreći poginuo otac Lepe Brene

3 min. za čitanje
Fahreta Živojinović, neutješna zbog očeve smrti

Prema našim saznanjima, Abid Jahić je preminuo u petak, a poznata pjevačica je juče zbog tragičnog događaja prekinula put u Sjedinjene Američke Države. Ona se u Ameriku uputila s porodicom da proslavi svoj 50. rođendan, jer je prije toga dobila uvjeravanja da je zdravstveno stanje njenog oca normalizovano i da se on oporavlja?!

Abida Jahića je prije dvije nedjelje udario autobus u saobraćajnoj nesreći, poslije čega je primljen u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, gdje je jedno vrijeme zadržan u bolnici i ubrzo pušten na kućno liječenje.
Prema prvim informacijama koje su tada došle iz Brčkog, Jahić je zadobio „lakše povrede”, a prije nekoliko dana portparol brčanske policije Halid Emkić je rekao da se nije radilo o saobraćajnoj nezgodi i da Jahić nije imao kontakt s autobusom koji se kretao u njegovoj blizini. A prema nezvaničnim informacijama do kojih su uspjeli da dođu tamošnji mediji, Jahić je sam pao i tako zadobio povrede.

Međutim, kako Press saznaje, Jahića jeste udario autobus, i on je zadobio teške povrede od kojih je i preminuo. Lepa Brena je zbrinula oca, i tek nakon što je dobila uvjerenje da njegov oporavak ide u dobrom pravcu i da je u sigurnim rukama, popularna pjevačica je otputovala u Ameriku kako bi u krugu porodice i prijatelja u intimnom okruženju proslavila pola vijeka svog života.
– Ne znam kako su mogli da kažu da je u dobrom stanju. Breninog oca jeste udario autobus i on jeste umro od posljedica tog udarca. Pa, oni su rekli da mu nije ništa, a dobio je toliko jak udarac da mu je napukla lobanja, da ne govorim o tome da su mu rebra napukla na čak osam mjesta! Brena je bila primorana da odmah prekine odmor i juče je čim je mogla doputovala iz Amerike – kaže sagovornik Pressa blizak porodici.

Iako je bio u dubokoj starosti, Abid Jahić je izgledao vitalno i vodio je zdrav život. Često je putovao sa svojom suprugom, a bili su i redovni posjetioci Beograda, u kom su boravili kod svoje ćerke i zeta Slobodana Bobe Živojinovića.
Zvaničan komentar od porodice Jahić juče nismo mogli da dobijemo, a ni Brenina portparolka Ivana Đorđević nije odgovarala na pozive Pressa.

(SodaLIVE.ba/Press)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

nek mu je lahka zemlja i kad je dzenaza?????