fbpx

U ponedjeljak će građani uručiti “otkaz” za političare

2 min. za čitanje

otkaz

U saopćenju za javnost pristiglom iz ove grupe, pojašnjavaju da je “Otkaz” akcija masovne solidarnosti među građanima i građankama.

“Otkaz” je akcija koja će im pokazati da istinska moć pripada nama. U našim džepovima je moć. Jedna naša marka je moć. Neradnicima više ne želimo dati ni tu jednu marku. Izađite ispred Parlamenta BiH, ali i u svim gradovima širom Bosne i Hercegovine. Izađite i dajte im otkaz zato što su ugrozili djecu, zato što ne poštuju glas građana i građanki, zato što ga koriste da sebi obezbijede povlastice, zato što su odavno zaboravili za koga bi trebalo da rade, zato što ne poštuju ruke koje ih hrane, zato što su odgovorni za katastrofalnu situaciju u kojoj se nalazimo – navedeno je u saopćenju.

Istaknuto je da su im građani dali vrijeme, prostor, razumijevanje te da su pokušali da ih natjeraju da rade posao za koji ih plaćaju.

Uzvratili su ignorisanjem problema, lažima i zastrašivanjem. Zaslužili su otkaz. Izađite. Ponedjeljak je neradni dan. Ponedjeljak je dan neplaćanja ne kupujte i ne trošite ništa, ne punite budžete.

Juli je mjesec za odgodu plaćanja svih računa, kazni i dažbina.

Odgodite plaćanje računa do krajnjeg zakonom predviđenog roka. Zapamtite ih sada, uskratite im priliku da ponovno sjede u udobnim foteljama i primaju plate za nerad. Najveće plate, u najsiromašnijoj zemlji Evrope. Imamo demokratsko pravo na građansku neposlušnost. Imamo pravo tražiti da opravdaju povjerenje i novac koji svi mi dajemo. Imamo pravo na dostojanstven život. Naši principi su hrabrost, humanizam i nenasilje. Parlamentarci su dokazali da ih vode suprotni principi. Zato izađite i dajte im OTKAZ – navedeno je u saopćenju.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hajmo mi Lukavcani krenut prvi sa nasim opstinarima i vijecnicima istjerat tu gamad neradnicku lakse ce biti bez njih nek svako zaradi svoj dinar.Administraci smanjit plate50%i sami ce stakori napustit brod koi tone.

I ono kao sad ce narod izaci na ulice i kao dati njima otkaz….Koga vi to lazete? Bilo je ok sto su podrzali jadnu djecu i malo protresli svakodnevnicu ali realno se nece nista promijeniti…Razlog za to je nas poslijeratni mentalitet i nama je sve ok samo da se ne puca….nesto mislim i ove sto su do sad protestvovali finansirala je opozicija ili neko lijevi…kad oni vide da ovi medvjedi (politicari) ne namjeravaju primiti otkaz finansijer ce zavrnuti cesmu i nikom nista….a ovi sto ispred racunara ruse vlade su smjesni…da su svi oni sto laprdaju po forumima stvarno i izasli napolje mozda se moglo nesto i ocekivati….ovako,jos dugo ce Bosna biti zivotinjsko carstvo gdje vladaju medvjedi…ali,bitno je da se ne puca…

Hajmo i mi Lukavčani (Bosanci i Hercegovci) svi na ulice, na trgove, na sva moguća mjesta i širom države i u svakom gradu, hajmo srušiti nelegalni i nelegitimni “Daytonski nakaradni sistem” i uspostavimo našu jedinu, legalnu i legitimnu državu REPUBLIKU BOSNU i HERCEGOVINU!.
Nama nema drugog izlaza, a u tim problemima smo već punih dvadeset godina! Mislim da je svega i previše i do grla je već došlo!.
Srušimo ove gotovane, koji za svoj NE-rad, dobijaju enormno visoke plaće, bez skoro ikakvog učinka!.
Zašto to oni do sada nisu htjeli, a morali su, onda, učinimo to mi građani, na to imamo puno pravo, koje nam niko ne može zabraniti!.
Opravdajmo svoje postojanje radi naših nedužno stradalih a, dajmo šansu našoj budućnosti, da nas oni ne bi proklinjali, jer, kletve su vrlo teške!.
Nemojmo ih se bojati, nemamo razloga za to, jer, istina je na našoj strani i, zato, našu sudbinu uzmimo u svoje vlastite ruke i, zbacimo današnju gamad u smetlište historije za sva vremena. “PROGLASIMO REPUBLIKU BOSNU i HERCEGOVINU”!. Živjeli!.

Svi smo mi licemjeri. Nek stanu pred Lukavčane vinovnici i rata i ratnih događanja, kao i posleratnih zbivanja, oni isti koji su zakuhali na lokalnom nivou i vodili narod u nesreću, pa će te svi da vidite onu: “svaka tica svome jatu leti”. I šta dalje i o čemu pričat? I ovo što se sada dešava, narod je moneta i talac onih poglavara koji nisu na adekvatnoj fotelji. Sve je ovo režija, samo narod opet ne shvata da mu se sprema “vreo kazan”. U Bosni nisu ljudi glupi, samo ih drugi čine da to budu. U ratu ste narode ginuli, posle rata vas opljačkali, sad vas još guraju na ulice, a ni sami ne znate ni kako ni dokle dalje. Oni će se smijat vašoj istini dok je kroz muku budete izgovarali na ulici.I što no reče jedan predsjednik vlade davno: Nema nam spasa, al propast nećemo.

Problem je u tome sto je malo gradjana,ovdje su tornjaci usli u nacionalne torove,a to sto nacionalizam smrdi i cinjenica da im gazde ne daju hranu,njima ne smeta.Mislim da nema nista od promjena u nasem drustvu sve dok je vecina u zabludi da ce ovo moc ovako dalje.Na popisu ce se vidjeti ima li ova drzava ikakvu buducnost i koliko je istinskih patriota,to jeste nacionalno ne opterecenih,slobodnoumnih ljudi.A do tada ce ovaj narod da gladuje i rovi po smecu.

Ako treba ko da se buni , trebali bi prije svega građani u RS , jer svo vrijeme blokadu Države čini Dodik i njemu slični zagovarači nefunkcionalnosti Države BiH i potrebe odcijepljenja RS i pripajanja Srbiji .Evo upravo zadnje demonstracije u Sarajevu povodom JMBG su iskoristili da više ne dolaze na sjednice , jer su tobože nesigurni .
Jesam za mirne proteste , ali tek kad prvo krenu u Banjaluci ili u Hercegovini . Ovako samo idemo Do-dick -u na ruku u njihovom višestoljetnom planu stvaranja Velike Srbije .

povodom ovih razgovora da se otkaze politicarima,malo nas je koji bi to iskreno uradili.iz razloga sto se korupcioni sistem prosirio i one osobe Koje se sluze tim nacinom osvajanja prava na taj nacin oni ce biti izdajice.ako su se oni povezali da dobijaju razlicita prava nezakonite gradnje ili drugo oni to cijene i ako im se spremaju svaki put nove fakture i zivotne zamke.Takvi koji sunavikli nama gradanima jaditi se o maloj plati i sva prava oni prodaju kao da je to privatna drzava oni nakon sto bi ich mi i potplatili izmislice nam nove neprilike.to je prava haram para i neka im bude ukleta i sluzi na nesrecu a i one koji ich vole i uce na to trebalo bi i njih loviti na zajednicku odgovornost.docice i to na red zu boziju pomoc,dosta je naroda stradalo ili su bez zastite icije iznemogli u nevolji i nemanju, obolili bez neke zastite namuceni ili su izvrsili samoubitstvo.Potrebno je da politicari opravdaju porijeklo svoje imovine a za neogovoran rad budu proganjani do krivicne odgovornosti,bar sada imamo cistitu zastitu javnog tuzilastva bih.

svaki gradanin bih ima pravo da prijavi neposten rad bilo politicara ili neke sluzbe od Koje trazi svoja prava pa nemoze da ostvari.to bi znacilo da postoji sumnja za korupcioni nacin Rada.u Tom slucaju prijava slijedi nadleznom javnom tuzilastvu.Ukoliko javno tuzilastvo zanemari takvu prijavu,mi se obracamo sa zahtjevom da se odgovori radi cega nista nije odluceno pa se tada obracamo vijecu viseg tuzilastva bih,pa mi trebamo da se ponosimo tko nam je glavni tuzilac bih i hercegovine od nedavno izabran NEUTRALNI GOSPODIN GORAN HADZIC :BAS LUKAVCANIN.Ovdje u Munchenu mnogo Toga najbolje citala sam o njemu a i ja sam iz Lukavca pa se ponosim sa takvim kada ich postoji u ova teska vremena.Trebamo takvih hrabrih na vrhu vlade i bice sve dobro uzivacemo u nasoj

Kome trebaju vijecnici ako svako radi svoj posao,oni vijecaju a svaki put smo kraci za 20 000km dok oni vijecaju siguran podatak od jednog vijecnika, kaze moje je da sjedim a narod placa sto vise sjednica to vise para plus svaki mjesec 500km obavezno mimo sjednica.Sramota predsjednik opstine treba da odlucuje u korist nas a sa ovolikom administracijom nemoze dalje.Izbaciti sve vijecnike koji vec rade u svoim firmama,ovolika nezaposlenost a oni po dva drzavna posla.Evo ideja samo ih treba sprovest.UKINUT PRAVO NA DVA POSLA

Rupetina tamnovilajetska ostaje uvijek rupetina. Na žalost.