fbpx

U petak počinje tuzlanski „Dječiji sajam“ : Otvorene prijave za radionice i igraonice

2 min. za čitanje

U tri sajamska dana organizatori, Tuzlanski sajam i Lions Club Tuzla, za 20.000 očekivanih posjetitelja priredit će blizu 100 scenskih nastupa, te za najmlađe i 35 radionica i igraonica.

Od otvaranja sajma, petak u 10.00 sati, na sajamskoj sceni u SKPC Mejdan, bez prestanka će se odvijati program koji će činiti muzički i plesni nastupi, igrokazi, kolažni programimi, sportske aktivnosti i drugi sadržaji koji će najvećim dijelom  kreirati djeca iz tuzlanskih obrazovnih ustanova, te gosti iz Bijeljine i Kaknja.

Obzirom da je kapacitet učesnika u većem broju edukativnih radionica ograničen, organizatori pozivaju zainteresovane da unaprijed prijave djecu za jednu od 35 radionica, kako bi se izbjegle gužve i tačno pratila satnica događaja.

Prijave se prije početka sajma mogu slati isključivo na e-mail adresu:  djecijisajam1@gmail.com, a do popunjavanja broja učesnika moći će se prijavljivati i  sajamskom prostoru predviđenom za radionice. Prijava treba da sadrži ime i prezime, uzrast, te ime i satnicu radionice za koju se vrši prijava.

Djeca će imati priliku prolaziti mini škole učenja stranih jezika, crtanja grafita sa Frenkieem, bojenja, umjetnosti i sporta. Sa djecom će se družiti i policajci, vatrogasci, budući ljekari i veterinari, glumci, plesači i drugi edukatori koji će se potruditi da potaknu dječiju znatiželju, kreativnost i maštu.

Program radionica se može vidjeti na ovom linku:

http://www.tuzlanskisajam.ba/documents/djeciji_sajam_radionice.pdf

Programi i satnica sajamskih sadržaja se mogu vidjeti na ovom linku:

http://www.tuzlanskisajam.ba/documents/djeciji_sajam_program.pdf

Podsjećamo da je ulaz na „Dječiji sajam 2015“ slobodan, a da će se pored programskog dijela sajma, predstaviti i izlagači sa svojim proizvodima i uslugama namijenjenim igri, te zdravom i pravilnom razvoju i rastu djece, koji najavljuju  brojne sajamske popuste i nagradne igre.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments