fbpx

U četvrtak imenovanje nove Vlade Tuzlanskog kantona

2 min. za čitanje
Zgrada Vlade TK

Sjednica će biti održana u četvrtak da bi se konačno imenovali ministri u Vladi kantona i članovi radnih tijela.

Na ovaj način bilo bi u potpunosti dovršeno konstituiranje vlasti na području ovog kantona. Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Bajazit Jašarević potvrdio je da će ministar unutrašnjih poslova biti kandidat SDA Bego Gutić, diplomirani pravnik i inžinjer geologije.

Kanditatima SDA pripala su još četiri ministarska mjesta. Ministar finansija bit će Mlađan Lazić, diplomirani ekonomist, ministar za boračka pitanja Asim Aljić, diplomirani pravnik, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Imšir Škahić, diplomirani pravnik, a Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša u naredne četiri godine vodit će Senija Bubić, također diplomirana pravnica.

Kandidatima SDP-a pripalo je šest ministarskih mjesta.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja bit će Aziz Čačković, diplomirani pravnik, ministar za rad i socijalnu politiku diplomirani ekonomist Sead Hasić. Alen Taletović, diplomirani pravnik, bit će ministar pravosuđa i uprave. Diplomiranu ekonomistkinju Dijanu Bilanović SDP je predložio kao ministricu za obnovu, razvoj i povratak, za ministricu zdravstva doktoricu medicinskih nauka Nadu Pavlović, dok će poziciju ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta preuzeti Nađa Avdibašić-Vukadinović, inače doktorica nauka u oblasti tjelesnog odgoja i sporta.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva pripalo je kandidatu Narodne stranke Radom za Boljitak doktoru rudarstva Željku Knežičeku.

Na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona zakazanoj za četvrtak bit će razmotrena i Odluka o privremenom finansiranju Službe za zapošljavanje TK-a.

(SodaLIVE.ba/FENA)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hare KOLIZIONI: Falis brate; ali neka samo vrebaj i cekaj da ovi crveni zeznu zato smo im i mi ugurali pardon uvalili vruc krompir sa ovim ministarstvima a oni Lijanu Starom! Ma pametan si ti, na vrijeme si presao u iligalu, ha ja.

Napokon , nakon 4 mjeseca famozna vlada TK – znači od danas bi trebalo biti bolje .
Imal iko iz Lukavca ? Nema .
Samo mi uspijevamo da ubacimo Lukavčane – za ministre , tamo odakle mogu pomoći svom gradu .
A vi opet glasajte za ove anonimuse – nek Gračanlije plave kajmak , a od Lijana vam ne gine opet kobasica .

P.S Vratit će se Haris i Valteru mater gratis .

hehehe … dobar dobar ….

Eto vidis lafcino

Steta sto nije pjano ponovo ministar,ponos lukavca i harisove stranke

OPANAKAAAAAAAAAA!HAJDE NARODE, NAVALI! OPANAKAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

@nm nemoj tako prijatelju; ako je hari (inace moj KOliziONi) rekao da su nasi tj njegovi minstri ok onda je to tako; ajde ako se malo pije nema veze, ali bitno je da su iz lukavac i da su uradili za ovu opstinu i za narod puno toga, samo sto VI to neznate, niste ni svjesni da Vam je dobro; i da uzivate sve blagodeti koje su vam svojski odrapili/i rade ovi njegovi ministri! Ovaj sto ti tracas on vise (dugi niz godina) i nije u Lukavacu; tako da se njega to i ne tice.

Troje (Nada, Nadja i Zeljko)od gore pomenutih znam i mislim da su OK i da ce pokusati nesto konstruktivno i da urade; vecina je njakih pravnika sa minulim stazom i pravim studijima od 7,8 i vise godina. SRETNO SVIMA!
kako ste navalili na ovog gore primitivca (zao mi je smrc. smrc) opet ce insinuirati da ga napadam ja kao zensko koje sam u “stvarnosti” nermin, leks, schw i ko jos vise ne; samo me jos nije zamijenio sa G-dinom Garagic; halucinacije su dosle do izrazaja; da je imao love kad je bio mladji rekli bi LSD a ovako su sigorno carape.