Tuzlanski radnici za Svetlanu Cenić na čelu Vlade TK-a

1 min. za čitanje

“Tražimo da se nađe čovjek koji ne pripada nijednoj političkoj opciji i koji će moći voditi vladu 7-8 mjeseci do izbora”, ističe Mujo Gavranović, radnik, piše RadioSarajevo.ba. A njihov prijedlog je Svetlana Cenić, ekonomska stručnjakinja.

Kako kaže Sakib Kopić, također jedan od radnika, “ta žena spremna je zasukati rukave i raditi u interesu naroda”.

Takav prijedlog podržavaju i u Plenumu građana Tuzle, kaže Zlatan Begić, član Plenuma građana Tuzle, i dodaje: “Mene bi oduševilo da takva jedna osoba preuzme Vladu”.

Stalne konsultacije Plenuma građana Tuzle, Kolegija Skupštine TK-a i predstavnika radnika uništenih firmi bit će nastavljene kako bi se postigao dogovor o budućoj vladi.

Smjena komesara MUP-a TK-a Samira Aljukića i portparola Izudina Šarića jedan je od osnovnih zahtjeva Plenuma građana Tuzle, čiji su se predstavnici u utorak sastali s članovima Kolegija Skupštine TK-a, na čelu s predsjednikom ovog zakonodavnog tijela Slađanom Ilićem.

Kako se moglo čuti tokom sastanka, Plenum građana Tuzle od Skupštine TK-a zahtjeva, između ostalog, da se odmah obustave svi postupci koji se vode protiv organizatora i učesnika dosadašnjih mirnih protesta, te da se prestane s provođenjem represivnih mjera.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Joj ja bih kakvu mlađu ako ima……pa kad budemo psovali da imamo šia i opsovat…

Ukoliko u BiH-u zaista nema boljih kadrova,onda su dzabe demonstracije,pobune…
Jedino sto bi preostalo,bila bi politicko-socijalna revolucija.