Tuzla: Uskoro rušenje ”Bristola”?

1 min. za čitanje

bristolHotel ”Bristol” i lječilište ”Slana banja” dugo su bili simbolima Tuzle i Tuzlaka. Ljekovita svojstva prepoznata su davno. Sjetimo se samo da su u austro-ugarskom periodu upravo u Tuzlu Bečlije dolazile po zdravlje. Mnoge generacije pamtiće druženja u bašti hotela. Zašto govorimo u prošlom vremenu. Nakon likvidacije hotela i lječilište, izvjesno je da će se on u potpunosti ugasiti. Nezvanično saznajemo, da novi vlasnik tu namjerava sagraditi stambeno-poslovni objekat.

U decembru prošle godine, Hotel ”Bristol” i lječilište ”Slana banja” promijenio je vlasnika. Likvidacioni postupak okončan je prodajom nekadašnjih simbola Tuzle za 8 miliona i 400 hiljada KM. Stečajni sudac navodi, kako je to s obzirom na dugove hotela, bio rekordan iznos prodaje.
Šteta je da zatvaramo hotele u vrijeme dok raste turistička potražnja, smatraju u Turističkoj zajednici.

Novi vlasnik, za sada ne želi iznositi poslovne planove u javnost.
Nezvanično saznajemo da će na ovom mjestu biti sagrađen novi stambeno-poslovni objekat. Jedanaestospratnica bi uskoro mogla zamijeniti nekadašnji ”Bristol”, a generacijama koje su ovdje provodile sate, ostat će samo sjećanje. Ipak bi voljeli, da nam se novi vlasnik uskoro javi i razuvjeri naše sumnje.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner