fbpx

Tuzla: Majda Imširović nožem usmrtila nevjenčanog muža, porodica u šoku

3 min. za čitanje

Tragdija se dogodila u porodičnoj kući gdje su Imširovićeva i Jašarević živjeli u vanbračnoj zajednici. Sabira Jašarević, majka ubijenog Huseina tokom noći čula je buku u prizemlju kuće gdje su stanovali njen sin i snaha, te ih je u jednom trenutku upozorila da ne galame i da ne piju toliko alkohola. Navodno su imali sijelo, a nakon odlaska gostiju, nastavili su piti.

Jutros ispred zore čula sam Maju (Majda op.a.) kako vrišti i govori „ upomoć, pomagajte, ubiše ga, ubiše ga“. Ja sam potrčala vani i zovnula Huseinovog amidžu Šabana, a onda sam požurila u kuću da vidim šta se događa. U jednom trenutku Husein je povikao „bježi majko ima nož“. Sjedio je u fotelji, bio je još  živ, vidjela sam mu ranu na vratu. Zvala sam Hitnu pomoć. Nažalost, nisu odmah došli. Kada su se pojavili moj Husein je već bio mrtav. Izdahnuo je na  rukama amidže Šabana – kroz suze je ispričala Sabira a prenosi Dnevni Avaz.

ubistvo jasarevic
U porodičnoj kući Jašarevića danas je vladala nevjerica zbog tragedije koja se dogodila. U vrijeme posjete ekipe “Dnevnog avaza” uz Sabiru je bila  i njena sedmogodišnja unuka, kćerka Huseina i Majde, koja je sve vrijeme samo plakala.

Ne znam šta im je bilo, nisu živjeli loše, slagali su se. Sada je ovo dijete ostalo i bez oca i bez majke – plačući govori Sabira.

Prema informacijama iz MUP-a TK, Majda Imširović je tokom dana lišena slobode i privedena u prostorije MUP-a  gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada.

1185215_493991194028453_480764417_n
Uviđaj na licu mjesta izvršili su  pripadnici MUP-a TK i Kantonalnog tužilaštva. Tokom sutrašnjeg dana M.I bi trebala biti predata Tužilaštvu. Naređena je obdukcija tijela  ubijenog kao i ostale predistražne radnje – kazao je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

1175521_204812283018721_1304219476_n
Inače, Šaban Jašarević,  amidža ubijenog Huseina za “Avaz” tvrdi da je, Husein, sudeći po položaju u kome ga je zatekao „vjerovatno ubijen na spavanju“. Šta su stvarni motivi ovog ubistva i kako se ono dogodilo znat će se nakon završene istrage.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa ti se ozeni danas , kakvo je vrijeme doslo ..

Nemogu te osobe da razumijem kako tako nesto mogu uradit….zalosno bgm :-\

Pa nije ni bio ozenjen, sto znaci ozenjen ili ne, kajaces se. Saucesce ozaloscenima.

zivit zajedno i imat dijete je bit ozenjen bio vjencan ili ne , ludara ba neka najvjerovatnije bila puno ljubomorna na njega i mozda je cula nesto il umislila i ubilaa ga

Bilo je tu sigurno i droge obdukcija će pokazati.