Tuzla Film Festival na Kanskom festivalu

0 539

Nakon učešća na filmskim festivalima održanim u Berlinu, Beogradu, Zagrebu itd. Tuzla Film Festival učestvuje i na 66. Canne Film Festivalu koji se održava od 15. do 26. maja 2013. godine.

tff5

Kroz promociju filmskih autora sa južnoslavenskih prostora, Tuzle i Bosne i Hercegovine na svjetskim festivalima ekipa Tuzla Film Festivala vrijedno radi na pripremi TFF-a 2013 koji će se održati od 18. do 22. septembra.

– Već nakon prve godine pokazali smo da smo ozbiljan festival, uspostaviti saradnju sa svjetskim festivalima veliki je uspjeh koji će nadam se u našem gradu i BiH biti prepoznat kako od strane vladajuće strukture tako i od prijatelja, sponzora i publike. Novi projekat koji smo pokrenuli „Snimaj bilo čim“ pokazuje da želimo da damo svima jednaku šansu i afirmisanim i neafirmisanim umjetnicima da iskažu svoje sposobnosti, budu zapaženi i zato budu nagrađeni. Kao što je to bilo i na prethodnim festivalima gdje je TFF imao svoje predstavnike i na Kanu ćemo se potruditi da uspostavimo kontakte sa distributerima, producentima, rediteljima i glumcima kako bi imali što bogatiji ovogodišnji program Tuzla Film Festivala – južnoslavenskog filma – istakao je Boris Balta, direktor TFF-a.

Tuzla Film Festival i ove godine potrudit će se da publici ponudi šarolik izbor filmova sa južnoslavenskih prostora, a ovaj put u pet kategorija: animirani, kratki igrani, dokumentarni, dugometražni i nova kategorija „Snimaj bilo čim“, a bit će dodijeljena i Vila TFF-a za najbolja filmska ostavarenja.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x