fbpx

Tužilaštvo: Određen pritvor za vođu grupe Senada Habibović, te za još 11 članova

2 min. za čitanje

˜Pritvor je predložen za vođu grupe Senada Habibovića (27), te za još jedanaest članova: Slađanu Hasić (32), Adnana Idrizovića (28), Nermina Tahirovića (28), Edina Livadića (39), Nikolu Rackova (25), Ibrahima Koliqija (31), Aliju Batanovića (29), Ademira Mujezinovića (29), Eldara Osmanovića (25), Muhameda Makolija (21) i Samira Vukovića (21), svi nastanjeni u Tuzli.

Pomenuti su osumnjičeni da su u organiziranoj grupi u dužem vremenskom periodu činili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnjiče se da su tokom 2012. godine do 18. jula 2013. godine nabavljali, prepakivali, vagali i većem broju lica na području Tuzle i Tuzlanskog kantona prodavali opojnu drogu marihuana i amfetamin. Pri tome su članovi grupe imali različite uloge, dok je drogu za daljnju prodaju nabavljao vođa grupe.

U koordiniranoj akciji MUP-a TK i Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uz naredbu Kantonalnog suda u Tuzli, u četvrtak 18. jula 2013. godine u jutarnjim satima su izvršeni pretresi na 16 lokacija u stambenim i poslovnim objektima na području Tuzle kada su sve osobe lišene slobode. Tom prilikom je pronađena određena količina materije koja će biti predmet vještačenja u narednom periodu, kao i veća količina novca za koji se sumnja da potiče iz izvršenja krivičnih djela.

Nakon što su pripadnici MUP-a TK izvršili kriminalističku obradu, osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužioci su danas ispitali osumnjičene i nadležnom Sudu stavili prijedlog za određivanje pritvora. Izdate su naredbe za potrebna vještačenja i druge istražne radnje koje će se obaviti u narednom periodu.

Tužilaštvo TK

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments