Tolerancijom protiv različitosti

2 min. za čitanje

Mladima iz nevladinih organizacija pridružili su se učenici gimnazije “Meša Selimović” iz Tuzle te članovi Srednjoškolske biciklističke sekcije iz Lukavca.

U prostorijama Američkog kornera u biblioteci “Derviš Sušić” održana su predavanja eminentnih predavača: Dr. doc. prof. Enesa Osmančevića na temu “(Ne)tolerancija u javnoj komunikaciji u BiH” i Mr. Zlatana Begić na temu “Pravni sistem i tolerancija u BiH”. Fascinira činjenica sa koliko su interesovanja djevojke i mladići pratili predavanja o čemu govori i polučasovna diskusija na navedene teme.

Po okončanju predavanja druženje su nastavili zajedničkim ručkom poslije čega su u kratkom obilasku centra grada posjetili znamenitosti Tuzle: spomenik kralju Tvrtku, spomen obilježje na Kapiji, Soni trg, te Pravoslavnu crkvu.
Druženje nastavljaju u Lukavcu gdje će po završetku programskih aktivnosti veče završiti u BBCC klubu uz kratku zabavu a poslije noćenja na jezeru Modrac predviđenim biciklističkim aktivnostima završavaju dvodnevni programski sadržaj.

Posljednjim aktivnostima – postavljanjem markera na mapiranim stazama i štampanjem brošura i karata partneri očekuju da za nepun mjesec dana okončaju projekat iza koga pored mapiranih i markiranih biciklističkih staza treba da ostane i vrijedan trag: druženje mladih u međuentitetskom projektu kroz popularizaciju različitosti na ozrenskim biciklističkim stazama iza kojeg stoji Američka Ambasada iz Sarajeva kao sponzor Projekta.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments