Swisslion-Takovo u proizvodnji Choco bananica koristi svinjski želatin

30. Novembra 2013.
1 min. za čitanje

abaninaca

Upit se odnosio na porijeklo želatina u vrlo traženom proizvodu Choco bananica:

——————————————

Sent: 14. novembar 2013 9:28

To: Aleksandar Velickovic

Subject: Re: Zelatin

Poštovani gospodine Veličković,

hvala na brzom odgovoru. Pošto sam islamske vjeroispovjesti veoma mi je važno znati kojeg životinjskog porijekla je želatin koji koristite u Choco bananicama( svinjskog ili goveđeg). Na tržištu u Bosni i Hercegovini su veoma cijenjeni i zastupljeni vaši proizvodi. Kao što i sami znate u Federaciji živi većinsko Bošnjačko stanovništvo i mislim da bi bilo dobro da deklarišete porijeklo svih namirnica koje su živežne prirode.

Hvala unaprijed i srdačan pozdrav.

——————————————

Velickovic < [email protected]> schrieb am 15:09 Donnerstag, 14.November 2013:

Poštovana,

Verovatno ću vas razočarati jer mi koristimo želatin svinjskog porekla. Nažalost od pojave bolesti “ludih krava” imali smo velikih problema u nabavci goveđeg želatina koji smo ranije koristili, tako das mo bili primorani da se preorjentišemo na svinjski. Hvala na sugestijama vezanim za deklarisanje.

S poštovanjem,

Aleksandar Veličković

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

gluho bilo , svinjski zelatin , kravlje ludilo , jos ako i banane budu zarazene kakvim majmunskim ludilom…

Oko 95% starih muslimana, onih prije 92.godine rokali su slaninu i krmetinu i lokali rakiju. I odgojili su ovu novu tzv. generaciju bošnjaka koja ko fol šatro poštuje vjeru. Poštovali ste i Titu pa mu guzicu okrenuli devedesetih godina, a sad ližete Jajačke i Mekonjićgradske pragove, al džaba, okrenite se vi radu, a manje smrdaluku i neradluku.

Sto se tice rada i nerada to bi trebao znati da Nebeski narod nikad nije htio kile uvijek uniforma pa makar postar ili portir a ovo sa svinjetinom kako ko da su je svi gutali danas Bosne i Bosnjaka nebi ni bilo na ovim prostorima nego sreca pa ima i uvijek je bilo onih pametnih a strpljivih koji i danas odnekle sa strane tiho stoje i posmatraju kako zaboravna omladina trpi napade na um i mozak i nakon agresije. Toliko za sad pa ako te jos sta bude zanimalo pisi siroka je tema.