fbpx

Sutra dopune Konkursa za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole u TK

2 min. za čitanje

Sutra će biti objavljen dopunjeni konkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona. U konkursu će biti objavljene i nove pozicije za nastavnike, koje su se pojavile u školama nakon zbrinjavanja tehnološkog viška u školama na Tuzlanskom kantonu.

– Poslije regularnog konkursa imamo određenih ispravki. Naime, neke škole nisu na vrijeme dostavile svoje potrebe po pitanju radnih mjesta – rekao je Izet Jagodić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

S obzirom na to da je bilo nejasnoća u vezi sa tumačenjem Pravilnika o zapošljavanju u škole na TK, u dijelu koji se tiče beneficija za boračke kategorije bit će ovo prilika da se ove nejasnoće otkolne. Zakonom o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica, prednost u zapošljavanju imaju nezaposleni članovi boračke populacije. Zato će svi oni koji mogu ostvariti prava  po ovom osnovu u postupku prijema u škoma na TK biti dužni dostaviti i potvrdu Služe za zapošljavanje TK o nezaposlenosti. Svi oni koji se se već prijavili za određene pozicije neće morati ponovo slati dokumentaciju, nego je dopuniti dostavljanjem dokumenta iz Službe do 17. avgusta.

Što se tiče dilema može li se benificija o pripadnosti boračkoj populaciji ostvariti po osnovu radne obaveze i pripadnosti boračkoj kategoriji, u Ministarstvu pojašnjavanju da to nije moguće. Beneficija se može ostvariti samo po jednom, povoljnijem osnovu.

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

‘oće l’ biti i oni namještenice i namještenici ?