Sušić: “Volio bih da se utakmice igraju na Koševu”

3 min. za čitanje

Prostorija za press konferenciju u zgradi Nogometnog saveza BiH bila je prepuna novinara i fotoreportera koji su došli da čuju prvo obraćanje javnosti novog selektora nogometne reprezentacije BiH, Safeta Sušića koji se pojavio u pratnji predsjednika Sulejmana Čolakovića, člana predsjedništva Bogdana Čeke i v. d. generalnog sekretara Jasmina Bakovića.

Safet Sušić nakon nekoliko uvodnih riječi odgovarao je na pitanja novinara koji su se zanimali za pomoćnike novog selektora. Sušić je istakao da je će Borče Sredojović o kojem je čuo sve najbolje najvjerovatnije biti njegov pomoćnik, dok će golmane vjerovatno trenirati Edin Prljača, dosadašnji trener golmana u reprezentaciji BiH.

“Već sam izjavio da bih za pomoćnika želio neko zvučno ime, a to je svakako Blaž Slišković. Pokušao sam da razgovaram s njim, ali on nije odgovarao na pozive. Za mene je to dovoljan znak da nije zainteresiran i da se trebamo okrenuti drugim rješenjima. Time je završena svaka priča o njegovom angažmanu”, rekao je Sušić.

Novi selektor i čelnici Saveza govorili su i o predstojećim terminima za prijateljske utakmice. Kako je rekao Bogdan Čeko, poziv je poslan na 12 adresa i sada se očekuje odgovor. U skladu sa dogovorom sa selektorom, tražiće se evropske ekipe i timovi iz susjedstva. Savez je odbio ponudu Gane zbog daljine i pokušat će ugovoriti dvije utakmice pored one sa Njemačkom koja je na rasporedu 3. juna.

Sušić ja i na ovoj konferenciji konkretizirao pitanje poziva Saši Papcu i Hasanu Salihamidžiću. Iako je u pojedinim medijima objavljeno da Papac ne prihvata nastup za reprezentaciju, Sušić je rekao da to ništa ne znači, te da će sa tim igračima popričati, pa ako treba i otputovati u Glasgow i Torino.

Na pitanje gdje bi volio da se igraju utakmice reprezentacije, Sušić je rekao da bi volio da se utakmice reprezentacije BiH igraju na Koševu.

“Volio bih da se utakmice igraju na Koševu. Zašto igrati pred 10 ili 15 hiljada navijača kada možete igrati pred 30 ili 40 hiljada. Druga stvar koja je veoma bitna je kvalitet terena. Gledao sam utakmicu protiv Portugala i teren je bio u katastrofalnom stanju”, rekao je Sušić.

Legendarni as sa Koševa ponovio je da će u ovom mjesecu pogledati utakmice Wolfsburga, Hoffenheima, Lyona i Montpeillera, ali da će sa početkom sezone u Premier ligi gledati i domaće utakmice i posjetiti sve klubove u BiH.

Prije nekoliko dana Porezna uprava FBiH blokirala je račun NSBiH zbog neizmirivanja obaveza. Čolaković je rekao da je to posljedica rada bivšeg generalnog sekretara i da time ne treba opterećivati novog selektora.

“Do petka ćemo napraviti reprogramiranje dugova i račun će biti odblokiran”, rekao je Čolaković.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x.com)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner