Sulejman Tihić: Nakon 20 godina naše vlasti, za BiH je najbolje da mi nastavimo i dalje da vladamo

1 min. za čitanje

sulejman-tihi_5998Reagirajući na izjavu Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a i ministra sigurnosti BiH, koji je u nedjelju najavio mogućnost povlačenja iz parlamentarne većine na nivou BiH, Tihić kaže da je ovakav stav “logičan gledajući s pozicije interesa SBB-a”.

“Dijeliti odgovornost, a nemati poluga u vlasti nije logično. Što se tiče mogućnosti eventualnog učešća SDA u nekoj novoj većini – o tom potom. Ne znam ni koliko bi to nama odgovaralo, s obzirom na situaciju u koju je dovedena država nerazumnom politikom ‘šestorke’, na čelu sa SDP-om”, ističe Tihić, prensoe Nezavisne.

Ipak, on ne isključuje ovu mogućnost u situaciji u kojoj, kako kaže, treba praviti razliku između stranačkog i državnog interesa.

“Gledajući stranački, SDA nikako ne bi trebalo da bude zainteresovana za ulazak u vlast. Ali kada gledamo interese države, SDA bi zbog svog iskustva i politike kompromisa sigurno znala kako da riješimo ključna pitanja za BiH, kao što su ‘Sejdić i Finci’, ili JMBG”, navodi Tihić te dodaje da bi se o takvoj mogućnosti morali očitovati najviši organi stranke, izjavio je Tihić za današnje “Nezavisne novine”.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
11 komentara
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast majstore…

Psovanje strogo zabranjeno. Administrator

Nemoj ti majke ti,sada se barem nesto desava ili cemo skroz pasti ili se dignuti na nivo,a dok si ti bio samo smo u mjestu bili…

Bezze, izvuceno iz konteksta, Tihic uopšte nije rekao to što se insinuira naslovom.

Ma ja im ne vjerujem kad zjeva ja mislim da laze i on i oni oko njega.

Ma ne može nam ni Tito pomoć,jedino da međunarodna zajednica uvede protektorat na 100 god.i da ukine entitete,kantone a vlast našim ljudima dati samo da vode mjesne zajednice ,ma i to je previše za ove naše mafijaše….

Heeeej moj Gargamele…..

To Suljo majstore, „deri“ raju mutavu kad bolje nisu ni zasložili. Kada dođu izbori, zaboravit će oni i JMBG, bebe koje umiru zbog vas, nezaposlenost, korupciju… Samo im malo zasvirate na predizbornim mitinzima, pokažete se na plakatama, bilbordima, na TV-u, i neće faliti glasova ni za tebe ni elitu iz ostalih političkih stranaka.

Ako i dalje u Bosni bude preovladavala laž, a istina skrivana i zanemarivana, perspektiva nam je skroz tamna.

ma jači9 smo od kuvajta imamo MMF za leđima, sto nas briga, to suljo care da si ti sve bi bilo potaman.

“Maticar” bi da vlada zauvijek !!!