Studentski dom – paviljon III već drugu noć bez struje, vode i grijanja

1 min. za čitanje

tz2Već drugu noć studenti u studentskom domu paviljon III su bez struje, vode i grijanja. Proteklih dana obilna kiša izazvala je prokišnjavanje krova, voda koja prodire u sobe izazvala je opasnost od oštećenja električne instalacije zbog čega su bili primorani isključiti struju u cijelom objektu. Voda se pojavila na trećem i drugom spratu u većini soba. “Bukvalno curi niz sijalice, utičnice, osigurače” dio je SMS poruke koju su u Uniji studenata Univerziteta u Tuzli dobili od kolege iz studentskog doma.

S obzirom da je isključena struja u cijeloj zgradi ne rade pumpe za vodu i podstanica za grijanje. Inventar u paviljonu I star više od 40 godina je u fazi raspadanja, a nekoliko soba nema uopće kreveta i ormara.

Jedan od zahtjeva Unije studenata Univerziteta u Tuzli je bio i standard studenata u studentskim domovima. Univerzitet je hitno odobrio sredstva za sanaciju krova i električne instalacije u paviljonu III, a Vlada TK će danas imati priliku da se sjeti svojih studenata u studentskim domovima.

Unija studenata svojim kolegama želi da što hitnije rješe svoje probleme i svakako je uz njih. Rektor Univerziteta u Tuzli Džemo Tufekčić će danas razgovarati sa studentima iz studentskih domova.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner