Struja ponovo poskupljuje u Federaciji BiH?

22. Avgusta 2013.
1 min. za čitanje

struja_brojilo

‘Avaz’ saznaje da je Vlada HNK ovaj zahtjev rukovodstvu ‘Elektroprivrede BiH’ tek nedavno pismeno uputila, uz navođenje da je riječ o odluci koja je usvojena na sjednici Vlade prije nekoliko mjeseci te da je po toj odlucu EPBiH sada obavezna plaćati ovom kantonu vodnu naknadu, iako tu istu naknadu već plaća na federalnom nivou.

No, ovakav neočekivan rasplet situacije, prema riječima generalnog direktora EPBiH Elvedina Grabovice, ugrozit će poslovanje ove kompanije, čime će biti primorani tražiti od nadležnih organa povećanje cijene električne energije.

– Riječ je o odluci koja je nezakonita, jer ulazi u ingerencije FBiH. No, ako ovakva odluka prođe, doći će do kompletnog poremećaja u poslovanju ove firme, jer mi već Federaciji BiH plaćamo sedam miliona KM za vodnu naknadu. Ovako, plaćat ćemo 14 miliona KM. Mi te pare nemamo. Ovo je suludo što su uradili, jer traže da plaćamo marku na marku, kaže Grabovica.

Grabovica tvrdi da je već zatražio od nadležnih institucija u FBiH da se ocijeni ustavnost ovakve odluke koja, bi mogla imati nesagledive posljedice po ovu firmu, ali i građane FBiH, koji će najviše ispaštati.

(SodaLIVE.ba/Fena)
Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Smanjite malo sebi plate. Kodvas zarađuje električar kao doktoru u domu zdravlja, a o inžinjerima da negovorimo.
Koristite blago cjelog naroda a profit sebi uzimate nek vam traže pare za vodnu naknadu.

Ma ja ba nemozemo nesto normalno i fino ocekivati osim guljenja po narodu i sirotinji.

kada uvedete, red vlastitim radnicima koji su debelo plaćeni, u ispostave elektro distribucije, da ne kradu sav potreban elektro materijal, i prekovremeno posle 15 sati kao subotama i nedeljama ugrađivali potrošačima u privatnoj režij, i naplaćivali pivatno kao da je to njihovo vlasništvo. A bez ikakve odgovornosti da bude absurd veći džaba se žaliti direktoru kada za to on sve zna, i neće da razgovara na temu žalbe unaprijd ste odbijeni, jer ima i njega tu. Ja vam garantujem uštedit ćete veliku sumu para a narod ostavite neka preživljava.!!!

Cementara live.