Stravična saobraćajna nesreća u Ljepunicama: Jedna osoba poginula, četiri povrijeđene

19. Oktobra 2013.
1 min. za čitanje

aSabracajka_Ljepunice__4

D.Z. i S.H. zadobili su povrede koje zahtijevaju dodatnu dijagnostiku te je obrada ovih pacijenata u toku, dok su E.D. i M.M. zbrinuti u Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC-a Tuzla i poslani na kućno liječenje, saznajemo iz press službe ove zdravstvene ustanove.

aSabracajka_Ljepunice__3

Do sudara je došlo, prema izjavama svjedoka, nakon što je vozač jednog putničkog vozila udario u kolonu automobila, koja je bila zaustavljena usljed radova na putu.

aSabracajka_Ljepunice__2

U pružanju pomoći povrijeđenim, uposlenicima Službe hitne medicinske pomoći asistirali su vatrogasci koji su morali rezati vozila, kako bi izvukli povrijeđene osobe.

aSabracajka_Ljepunice

Saobraćaj se na ovoj dionici puta odvija otežano. Uviđaj je u toku.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vikendom se sije smrt na našim cestama.Subota na nedelju,biće toga još večeras.Birtije rade punom parom…gas,gas…

Danas sam licno prolazio kroz Ljepunice strahota, treba tuziti drzavu a izvodjaca radova, nema nikakvog obiljezja da su u toku radovi na putu osim nekog radnika koji tipka na mobitel i usmjerava saobracaj sa jedne strane a sa druge nikoga.Sabur porodici.

nije ovo još opasno koliko će biti.lično sam doživljavao da posle pola noći vozači voze pijani neznaju šta rade otvore prozor i viš pojasa goli izmole se kroz prozor i psuju mi mater a u kolima ima ih najmanje 7 a neznaju da sam ih mogao sve prizemljiti ali eto nije mi zasmetalo.Hoću da kažem posle pola noći je postala opća opasnost po pitanju saobraćaja a i po pitanju provala je Gospoda policija se niti za lijeka naći nemože dok bi naša policija nekog spasila za kratko vrijeme nebi bilo BIH.Razapnu se po dani i kažnjavaju pošten narod.A kada pdne noć povuku se ko puževi u koru Lično smatram da nam ovakva bezbijednost niti nije potrebna džaba se ulaže budžet kada nema efekta zašto se nebave više noćnim barabama koji noću prave kriminal a po dani spavaju.noću voze mili moj 200 na sat bez brige niko ti ništa neće ali i nesmije.ako neko ima da me može demantovati ja bih to volijo ali ovo je stvarnost dokle će ovako nije mi jasno.zašto nešalju neodgovorne vozače ponovo na ljekarski i ponovo na polaganje pa makar teoretsko polaganje i da opamete usijane glave.i da se malo babini sinovi nauče pameti.A i babe sa njima zajedno.

Nikakve veze nemaju radovi i asfalt vidis da covjek kolonu vozila ne vidi koliko brzo vozi da je vozio 60 km/h na sat koliko mu i pise garant bih se zaustavio i ako bih bilo povreda bilo bih 1-2 lakse povrijednih. Sreca da nije bila kolona pjesaka pobio bih pola sela.Kad neko nije normalan dzaba mu znaci i signalizacija i sreca da je los asfalt vozio bih 200 na sat da je put bolji.

Sinoć u Babunovićima (Srebrenik) poginuo pješak 62 godine.Zgazio ga vozač 21 godina, suvozač 20 godina.

Obratite paznju na vozila koja uzrokuju saobracajne nesrece, uglavnom je to Golf 2.