Što je prava istina o scenariju filma Angeline Jolie

2 min. za čitanje

Angelina JolieNakon što je ministar kulture i sporta Federacije BiH Gavrilo Grahovac poništio odobrenje za snimanje filma  Untitled Love Story na području BiH, Udruženje za razvoj filmske znanosti Scout film iz Sarajeva dostavilo je Ministarstvu svu dokumentaciju o njegovu scenariju. Potvrdio je to za Večernji list Edin Šarkić, izvršni producent Angelinina filma, koji se nada da će Ministarstvo, kada vidi dobiveno, povući zabranu.

Zabrana snimanja uslijedila je nakon što su u medije procurili navodni detalji Angelinina scenarija, prema kojem ‘srpski vojnik siluje Muslimanku, nakon čega se oni zaljubljuju’, što Šarkić oštro demantira i tvrdi da takvo što u scenariju ne postoji. Objasnio je i da je Angelina otprije upoznata sa situacijom te da je izrazila želju da se nađe sa ‘ženama žrtvama rata’.

I glumac Feđa Štukan, koji glumi u filmu, rekao je da priče o silovanju u scenariju nisu istinite te dodao da nisu toliko bolesni i perverzni. Prema pisanju Večernjeg lista, Angelinin film inspiriran je istinitom pričom o ‘sarajevskim Romeu i Juliji’, o tragičnoj priči Admire Ismić i Boška Bate Brkića.

Admira i Boško rođeni su 1968. godine te su pripremali vjenčanje kad je počeo rat. Kako je Sarajevo bilo opkoljeno, sanjali su slobodu i odlučili otići iz grada uz pomoć prijatelja. Bio je 18. svibnja 1993. kad su oko 17 sati došli do mosta Vrbanja i potrčali držeći se za ruke… Snajperski metak pogodio je Boška. Pao je mrtav. Drugi metak pogodio je Admiru. Ranjena je dopuzala do Boška, zagrlila ga i umrla. Njihova tijela ležala su na mostu sedam dana. Ubojica nije otkriven. Čuvši tu priču, Angelina se rasplakala i odlučila da će njezina ipak imati sretan završetak.

(Net.hr)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
3 komentara