fbpx

Šta mislite o radu policije?

1 min. za čitanje

U periodu mart – maj 2015. godine službenici koji rade na projektu Rad policije u zajednici sprovest će anketu među osam kategorija; građanstvom, načelnicima općina i općinskim vijećima, vjerskim institucijama, direktorima osnovnih i srednjih škola, direktorima preduzeća, povjerenicima mjesni zajednica, povratničkom populacijom i nevladinim organizaijama.

Cilj ankete je sagledati percepciju i mišljenje građana i nevladinih organizacija o radu policije, prikupiti prijedloge i sugestije na osnovu kojih bi se donio Strateški plan o daljim aktivnostima Uprave policije u narednom periodu, sa ciljem stvaranja još povoljnijeg sigurnog okruženja za naše građane.

S tim u vezi iz MUP -a TK pozivaju građane i navedene institucije da se aktivno uključe u realizaciju navedenog projekta.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ne mislim

O radu policije ne mislimo ništa a o neradu svašta,eto…

Svašta ? Jašta !

Da budem kratak i jasan…

70% policajaca ne zadovoljava kriterije fizicke spremnosti, a da ne pricamo o psihickim vrijednostima i vjestinama…

Lijep pozdrav

Mil'c'oneri su bili bolji! Znali su da lijepo opomenu gradjane:”Druze,sidji s biljke!”

…kakav narod takva i policija i obratno…

Bolje receno, kakva vlast takva i policija u sluzbi vlasti, a ne naroda. A o fizickim i psihickim sposobnostima suvisno je ista reci, da nije zalosno bilo bi smijesno.

sto se nase policije tice stvarno imaju odlican apetit skoro svaki drugi policajac prelazi 120kg tezine kad ih trebas nigdje ih nema obicno samo iskoce iza nekog zbuna ispred auta vratite nam TITOVU miliciju i bice se u redu ovi su stvarno katastrofa

-Zabraniti policijskim sluzbenicima boravak u restoranima i kaficima u toku radnog vremena,
-Patroliranje gradom bez ikakvog cilja(samo po zadatku)
-Na javnim mjestima ponasati se pristojno, uniformu utegnuti(pokazati se kao primjer)
-Sluzbena vozila cuvati i odrzavati kao licna
-Strogo zabraniti uzimati novac od gradana kao takozvano mito,svaki P. sluzbenik duzan je prijaviti kolegu ako primijeti isto
Imao bih jos mnogo toga da napisem ali za pocetak mislim da bi bilo i ovo dovoljno da prihvate da bi stekli,prilicno izgubljeno,povjerenje gradana.
Lijep pozdrav

POTPISUJEM SVE NAVEDENO!

krkanii malo zesci

samo nam revolucija moze pomoc.sve otislo u pm.policija u spregi sa mafijom sa cevape se prodaju.

Najbolji je onaj sto se žica za 20 maraka po cesti i stalno spominje probleme u porodici i neke bolesti a zna se ko je,od mene je trazio barem 5 puta na zajam.Ima i onaj drugi od 200 kila sto mu pupak ispo a stomak vuče po cesti.Hajte sad recite sta da mislimo o policiji,ovaj debeli nebi mogo ni puza uhvatit a ovaj drugi kao oni sto traže pare od naroda pored Binga ,zalosno.

policija lopovi prve klase-opstinari-vijecnici sami sljam